Dzērveņu un kaltētu ābolu maizītes ar ieraugu būs ļoti gardas kopā ar citronu sviestu. Tam ņemam mīkstu sviestu un putojam, pakāpeniski pievienojot citronu sulu un pūdercukuru, līdz sviests ir gaišs un viegls,

Reklāma

Sastāvdaļas

Ieraugam

  • 400 g pilngraudu miltu
  • 7 g sausā rauga
  • 300 ml ūdens

Mīklai

  • 400 g miltu
  • 2 tējkarotes sāls
  • 7 g sausā rauga
  • 140 g kausēta sviesta
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura sīrupa
  • 230 ml ūdens
  • 200 g kaltētu dzērveņu
  • 100 g kaltētu ābolu

Citronu sviestam

  • 100 g sviesta
  • 2–3 ēdamkarotes citronu sulas
  • 1 ēdamkarote pūdercukura

Pagatavošana

1. Ieraugam bļodā iesijā miltus un sauso raugu. Izveido bedrīti un tajā ielej ūdeni. Sastāvdaļas samaisa, mīklu liek uz galda virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem, un mīca 10 minūtes. Bļodu ieziež ar eļļu, liek tajā mīklas bumbu un pārklāj ar pārtikas plēvi. Uz nakti liek ledusskapī, lai uzrūgst.

2. Lielā bļodā iesijā parastos un pilngraudu miltus, sāli un sauso raugu. Sastāvdaļas samaisa, vidū veido bedrīti. Kausētu sviesto sajauc ar cukura sīrupu un lej bedrītē, pievieno gandrīz visu ūdeni. Visas sastāvdaļas sajauc. Ja mīkla liekas pacieta, pievieno vēl ūdeni. Galda virsmu nokaisa ar miltiem, uzliek mīklu, pievieno ieraugu un mīca 10 minūtes, līdz mīkla ir gluda un spīdīga. Mīklu saveļ bumbā un liek ar eļļu ieziestā bļodā. 

Raudzē 1 stundu, līdz apjoms ir dubultojies.

3. Kaltētas dzērvenes un ābolus sasmalcina. Galda virsmu nokaisa ar miltiem, liek uzrūgušo mīklu un izspaida četrstūra formā 2,5 cm biezumā. Mīklas virsu pārkaisa ar sasmalcinātām dzērvenēm un āboliem, tad no vienas malas sarullē veltnī. 

Veltni sagriež 20 gabalos un no tiem izveido apaļas maizītes. 

Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru, saliek maizītes. Plāti noliek siltā vietā, maizītes raudzē 1 stundu, līdz tās dubultojas apjomā.

4. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 °C. Maizītes liek cepeškrāsnī un cep 18–20 minūtes. Līdz, paklauvējot pa to apakšām, skaņa ir dobja.

5. Gatavās maizītes pasniedz ar citronu sviestu.

Citroni.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.