Biešu salāti ir piemēroti ziemai un drēgnam laikam. Var izmantot vārītas bietes, ko pirms gatavošanas uz 10 minūtēm liek cepeškrāsnī sasilt. Tomēr svaigi ceptas bietes ir gardākas.

Reklāma

Siltie biešu salāti

Siltie biešu salāti.

Sastāvdaļas

  • 500 g nelielas bietes
  • 150 g salātu lapu maisījuma
  • 150 g fetas siera
  • 1 neliels sarkanais sīpols

Mērcei

  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 2 zariņi timiāna
  • Valrieksti
  • Sāls
  • Malti melnie pipari

Pagatavošana

1. Bietes nomizo, nogriež galus, katru bieti ietin folijā un liek uz cepamās pannas. Pannu ar bietēm liek līdz 200 °Csakarsētā cepeškrāsnī un cep 30–35 minūtes. Biešu gatavību pārbauda, iedurot nazi. Ja nepieciešams, tad turpina cept vēl 5 minūtes.

2. Bietes iztin no folijas, nedaudz padzesē, tad nomizo un sagriež.

3. Salātu lapas noskalo, nosusina un saplēš palielos gabalos. Lapas kārto uz šķīvja, tām pāri saliek sagrieztās bietes.

4. Fetu sasmalcina un pārber bietēm. Sīpolu notīra, sagriež plānās ripiņās un liek pa virsu sieram. Pārber riekstus.

Mērcei bļodiņā savieno olīveļļu, citrona sulu, nobraucītas timiāna lapiņas, sāli, maltus melnos piparus un visu samaisa.

6. Mērci pārrasina pāri salātiem un pasniedz. Ja nepieciešams, vēl pārkaisa sāli un piparus.

Kuskusa salāti ar vistu

Kuskusa salāti ar vistu.

Šo salātu vieglākajā variantā krējuma un majonēzes vietā var likt bezpiedevu jogurtu vai grieķu beztauku jogurtu.

  • Sastāvdaļas
  • 200 g kuskusa
  • 2 glāzes vistas buljona
  • 1 garais gurķis
  • 120 g ķirštomātiņu
  • ½ citrona
  • 2 vistas filejas
  • 10 bazilika lapas
  • 2 ēdamkarotes kūpinātas paprika
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Olīveļļa
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1. Kuskusu ber bļodā, pārlej ar buljonu un atstāj uzbriest.

2. Marinādei bļodā lej olīveļļu, pievieno paprikas pulveri, iespiež ķiploka daiviņas. Gaļu sagriež smalkās garenās strēmelēs, liek bļodā pie marinādes un visu kārtīgi samaisa. Vistas fileju atstāj 20 minūtes marinēties.

3. Iemarinēto vistas fileju apcep zeltainu pannā uzkarsētā eļļā.

4. Gurķi gareniski pārgriež uz pusēm, tad sagriež centimetru biezās šķēlēs. Tomātus sagriež gareniski uz pusēm. Bazilika lapiņas sasmalcina. Sagrieztos gurķus un tomātus iemaisa kuskusā.

5. Kuskusam pievieno apcepto vistas gaļu, sasmalcināto baziliku, citronam norīvēto miziņu un izspiesto sulu. Pārkaisa ar sāli un maltiem pipariem.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.