Gardums ar bērnības garšu, kam veikalā pirktais klāt nestāv. Kakao masā var iemaisīt arī sarīvētu vai mazos gabaliņos sagrieztu šokolādi, marmelādi, sukādes.

Reklāma

Šokolādes desa

Sastāvdaļas

  • 230 g Selgascepumu
  • 260 g sviesta
  • 270 g dažādu krāsu marmelādes
  • 120 g pūdercukura
  • 120 g kakao pulvera
  • 100 g karamelizētu valriekstu
  • 2 olu dzeltenum

Pagatavošana

Cepumus sadrupina gabaliņos, marmelādi sagriež mazos gabaliņos un sajauc kopā ar riekstiem. Katliņā izkausē sviestu. Kad tas padzisis, pievieno olu dzeltenumus. Maisot uzkarsē. Pievieno pūdercukuru un samaisa. 

Pieber kakao pulveri, atkal samaisa un pielej cepumu masai. Visu rūpīgi un lēni sajauc. 

Veido pēc formas līdzīgu desai, ietin pārtikas plēvē un uz nakti liek ledusskapī sastingt.

Šokolādes servelāde

Sastāvdaļas

  • 500 g trauslu cepumu 
  • 1 kārba kondensētā piena
  • 200 g sviesta
  • 5 ēdamkarotes kakao 
  • dažādi rieksti

Pagatavošana

Cepumus salauž mazos gabaliņos, liek bļodā, pievieno izkausētu sviestu un samaisa. Pievieno kakao, kondensēto pienu, sasmalcinātus riekstus un visu rūpīgi samaisa. Iegūto masu izliek uz pārtikas plēves, izveidojot desai līdzīgu formu. Var ielikt saldētavā uz 34 stundām vai uz nakti ledusskapī. Masā var iemaisīt arī sarīvētu vai mazos gabaliņos sagrieztu šokolādi, marmelādi, sukāde

Aptauja

Kas jums ir svarīgākais Ziemassvētku laikā?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.