Lietainais periods briedinājis bagātīgu ābolu ražu par spīti ļoti aukstajam pavasarim: ja ziedi nenosala, tad augļu ir patiešām daudz. Kā apēst šo dabas dāvanu tā, lai prieks tiek visām garšas kārpiņām un cilvēka maņām?

Reklāma

Cepeškrāsnī gatavota medus vista ar āboliem un piedevām

Mērce piemērota putnu gaļai – vistai, zosij, pīlei. Ja vēlas, lai tā ir aromātiskāka un pikantāka, var pievienot pēc izvēles krustnagliņas, melnos vai smaržīgo piparu graudus, kanēļa standziņu, ingvera sakni, zvaigžņu anīsu u. c. Ja mērci gatavos no purva dzērvenēm, tad tā būs šķidrāka, ja no lielogu dzērvenēm, tad mērces konsistence būs nevienmērīgāka – ar gabaliņiem.

Sastāvdaļas

  • 6 vistas šķiņķīši, 
  • liels skābens ābols, 
  • 1 liels sarkanais sīpols, 
  • 60 g sviesta, 
  • 5 ēdamkarotes medus, 
  • 2 ēdamkarotes stipro sinepju, 
  • melnie pipari, 
  • sāls, 
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

Vistas šķiņķīšus nomazgā, nosusina. Samaisa sāli un maltus melnos piparus un ar šo maisījumu ierīvē gaļu no visām pusēm.

Sajauc medu, sinepes un sviestu. Arī ar šo maisījumu ieziež gaļu. Kādas trīs ēdamkarotes maisījuma atstāj.

Ābolu sagriež lielās daivās, sīpolu biezās ripās. Kopā ar vistas šķiņķīšiem kārto uz ieeļļotas cepampannas.

No virspuses visu apsmērē ar medus–sinepju–sviesta maisījumu. Cep cepeškrāsnī 180 °C stundu.

Kad vista cepusies pusstundu, tai blakus liek cepties dārzeņus: daivās sagrieztus kartupeļus, burkānus, ķiplokus. Dārzeņus pirms tam bļodā samaisa ar eļļu un šķipsnu sasmalcināta rozmarīna.

Āboli.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.