Žāvētas plūmes ir bagāta ar organiskām skābēm, B grupas vitamīniem, nātriju, kāliju, magniju, fosforu, dzelzi, kalciju, varu, mangānu, cinku, hromu, jodu, fluoru. No visiem žāvētiem augļiem plūmes ir populārākās zināma iemesla dēļ - tas veicina vēdera izeju. Ja nopirktas sausas plūmes, tās pirms lietošanas vēlams izmērcēt.

Visvienkāršākā recepte – vajag sasmalcināt 8 žāvētas plūmes, sajaukt ar glāzi beztauku kefīra un izdzert vakariņu vietā. Pārējā laikā ēdam kā parasti, bet nedrīkst pārlieku ēst saldu un treknu. 

Šai receptei ir izteikts vēdera izeju mīkstinošs un urīndzenošs efekts, tāpēc dzert kefīru brokastīs vai pusdienu laikā nav ieteicams. 

Taukus žāvētās plūmes nesadedzina, tieši tāpat kā to nedara arī citi pārtikas produkti!

Tiem, kuri necer uz kefīra pozitīvo iedarību, iesaka ņemt 150 gr biezpiena un sajaukt ar 6 – 8 žāvētām plūmēm. Lai zaudētu svaru ar šo metodi, vakariņas jāēd 3 stundas pirms gulētiešanas un jāveic fiziskie vingrinājumi, īpaši labi ir preses vingrinājumi un pastaiga. Šī metode ļoti labi atjauno gremošanu pēc olbaltumvielu diētām, bet ilgi pieturēties pie tās nav ieteicams. 

Jāuzmanās, jo var iedzīvoties kuņģa darbības traucējumos, kuras pavadīta graizes, atūdeņošanās, organismam nepieciešamo vitamīnu un minerālu zudums.

Trešā recepte tiek pieskaitīta pie klasiski attīrošām. 

100 gramu žāvēto plūmju un 100 gramu aprikožu samaļ gaļas mašīnā. Maltajai masai pievieno 2 ēdamkarotes sasmalcinātas sennas un 50 gr linsēklu. Maisījumam var pievienot 1 – 2 tējkarotes medus. Produktu uzglabā ledusskapī, cieši noslēgtā stikla traukā. Lieto pa 1 tējkarotei no rīta, pirms brokastīm un pa 1 deserta karotei pēc vakariņām. 

Tas ir ļoti stiprs vēderu mīkstinošs un žulti dzenošs līdzeklis, eksperimentēt nav vērts, ja ir problēmas ar aknām un žults pūsli.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.