Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisija vakar par priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēlēja opozīcijas deputātu Andri Kulbergu ("Apvienotais saraksts").

Reklāma

Par komisijas sekretāru tika ievēlēts opozīcijas deputāts Kristaps Krištopans ("Latvija pirmajā vietā"). Saeima apstiprināja parlamentārās izmeklēšanas komisijas sastāvu. No Nacionālās apvienības tajā ievēlēts deputāts Artūrs Butāns, no "Apvienotā saraksta" A. Kulbergs, no "Latvija pirmajā vietā" – K. Krištopans. Zaļo un zemnieku savienību parlamentārās izmeklēšanas komisijā pārstāvēs Ģirts Štekerhofs, "Progresīvos" – Skaidrīte Ābrama, "Jauno Vienotību" – Atis Labucis, partiju "Stabilitātei" – Amils Saļimovs. NA sākotnēji bija virzījusi deputātu Jāni Vitenbergu, bet vēlāk viņa kandidatūra tika atsaukta par labu Butānam. 

Pēc Vitenberga izvirzīšanas publiski, tostarp no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, izskanēja bažas, vai viņam kā bijušajam satiksmes ministram neveidotos interešu konflikts, strādājot komisijā.

Komisijai noteikts sešu mēnešu darba termiņš. Komisijas darbības mērķis ir apzināt projekta īstenošanā pieļautās kļūdas, vienlaikus panākot, ka tas kļūst par prioritāru valdības jautājumu, "lai lēmumi tiktu pieņemti caurredzami un savlaicīgi, kā arī ievērojot valsts un sabiedrības intereses, ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību un valsts budžetu".

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.