Valsts akciju sabiedrība "Latvijas dzelzceļš" ("LDz") atlaidīs 298 dzelzceļa infrastruktūras telpu un teritoriju uzkopšanā nodarbinātos darbiniekus, informē uzņēmums.

Reklāma

"Latvijas dzelzceļš" skaidro, ka pēdējo gadu laikā būtisku uzmanību pievēršot uzņēmuma pamatdarbības efektivitātes veicināšanai. "Latvijas dzelzceļa" pārvaldībā ir plašs nekustamā īpašuma – ēku un būvju – portfelis, kā arī stacijas un pieturas punkti visā Latvijā, kurās visa gada garumā ir kvalitatīvi jāuzkopj pasažieru platformas un tām piegulošās teritorijas. 

Lai efektivizētu "Latvijas dzelzceļa" darbību, veikts uzkopšanas procesa izvērtējums, tāpat izvērtēta iespēja šos darbus nodot ārpakalpojumā. 2024. gada sākumā izsludināts attiecīgs publiskais iepirkums. 

Secināts, ka uzkopšanas darbu nodošana ārpakalpojumā spēj nodrošināt "LDz" izmaksu samazināšanu, vienlaikus saglabājot augstu pakalpojuma kvalitāti. 

Tādējādi pieņemts lēmums sākt šajā jomā nodarbināto "LDz" darbinieku skaita samazināšanu. Attiecīgais lēmums skars 298 "LDz" uzkopšanas darbos strādājošo, un šie darbinieki par turpmāko procesu jau esot informēti. Uzkopšanas darbu pretendentus "Latvijas dzelzceļš" esot iepazīstinājis ar šos darbus līdz šim veikušajiem "LDz" darbiniekiem, lai tiktu izskatīta iespēja nodarbināt šo personālu arī tālāk.

Iepirkumā līguma slēgšanas tiesības ir pretendentam SIA "CHS" par dzelzceļa infrastruktūras telpu un teritorijas uzkopšanas pakalpojumu Rīgā un Kurzemē, nepārsniedzot kopējo plānoto līgumcenu 1 358 228,49 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Līguma slēgšanas tiesības ir arī pretendentiem SIA "LDZ apsardze" par dzelzceļa infrastruktūras telpu un teritorijas uzkopšanas pakalpojumu Vidzemē, nepārsniedzot kopējo plānoto līgumcenu 969 465,83 eiro bez PVN, kā arī SIA "Cander Serviss" – Latgalē, nepārsniedzot kopējo plānoto līgumcenu 942 968,21 eiro bez PVN.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.