ASV prezidents Džo Baidens parakstījis Kongresa apstiprināto īstermiņa budžetu, kas daļu federālās valdības izdevumu paredz finansēt līdz 19. janvārim, bet pārējos izdevumus – līdz 2. februārim.

Reklāma

ASV Kongress septembra beigās jau pieņēma vienu īstermiņa budžetu, kas finansēja federālās valdības iestādes līdz 17. novembrim. Pagājušajā nedēļā gan Pārstāvju palāta, gan Senāts ar pārliecinošu balsu vairākumu atbalstīja jauna īstermiņa budžeta pieņemšanu un Baidens to parakstīja. Turpinoties demokrātu un republikāņu strīdiem par budžeta prioritātēm, jaunajā īstermiņa budžetā nav iekļauts Baidena prasītais drošības finansējums 106 miljardu dolāru apmērā, kas ietvēra palīdzību arī Ukrainai un Izraēlai. Pārstāvju palātas spīkers republikānis Maiks Džonsons, kurš ierosināja šādu īstermiņa budžetu, paziņojis, ka vēl vienam pagaidu risinājumam nepiekritīs. Pārstāvju palātas iepriekšējais spīkers republikānis Kevins Makartijs amatu zaudēja pēc tam, kad septembra beigās ar demokrātu balsīm tika pieņemts iepriekšējais īstermiņa budžets, pret ko iebilda radikālāk noskaņotie republikāņi.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.