Vienkāršs un viegls ēdiens, kas izdosies katram.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 250 g kuskusa
  • 150 ml karsta dārzeņu buljona
  • Sāls 
  • Malti melnie pipari
  • 4 kabači
  • Sviests ietaukošanai
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 sīpols150 g mazu šampinjonu
  • 1 citrona sula
  • ½ citrona rīvētas miziņas
  • 2 sīpolloki
  • 1 ēdamkarote sasmalcinātu piparmētru
  • 12 zaļās olīvas bez kauliņiem
  • Sakapāti pētersīļi pārkaisīšanai
  • 4 ēdamkarotes grieķu jogurta
  • Tomātu mērce

Pagatavošana

  1. Kuskusu ieber bļodā, pārlej ar karstu dārzeņu buljonu, samaisa un atstāj uz 10 minūtēm uzbriest.
  2. Kabačus nomizo un sagriež 5 cm biezās šķēlēs. No katras šķēles izdobj sēklas un izmet. Izdobtās kabaču šķēles blanšē verdošā sālsūdenī 2 minūtes. Blanšētās kabaču šķēles liek cepamajā formā, kas ieziesta ar sviestu.
  3. Sīpolu sasmalcina, šampinjonus sagriež plānās šķēlītēs, lokus smalki sagriež, olīvas smalki sagriež.
  4. Katliņā uzkarsē eļļu un saber sīpolus, cep uz lēnas uguns 2–3 minūtes, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno šampinjonus, citrona miziņu un citrona sulu. Apkaisa ar sāli, maltiem pipariem un karsē apmēram 10 minūtes, līdz sēnes ir mīkstas.
  5. Sēņu maisījumu notecina un pievieno uzbriedušajam kuskusam. Pievieno lokus, jogurtu, piparmētras, olīvas, sāli un maltos piparus.
  6. Maisījumu pilda izdobtajās kabaču šķēlēs, cepamo formu pārsedz ar foliju un liek cepties līdz 190 ºC sakarsētā cepeškrāsnī 20–25 minūtes. Gatavos kabačus pārkaisa ar pētersīļiem un pasniedz ar tomātu mērci.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.