Kāda gan būtu vasara bez klasiskas zemeņu biskvītkūkas, kas izdosies vienmēr un garšos vienkārši debešķīgi.

Reklāma

Zemeņu biskvītkūka

Sastāvdaļas

Biskvītam

  • 3 lielas olas, 
  • 100 g cukura, 
  • 100 g kviešu miltu, 
  • 2 tējk. cepamā pulvera.

Krēmam

  • 450 g zemeņu, 
  • 350 g krēmsiera, 
  • 30 g pūdercukura.

Pagatavošana

Sakarsē cepeškrāsni līdz +220 grādiem, cepamveidni izklāj ar cepampapīru.

Lielā bļodā olas ar cukuru sakuļ biezās, krēmīgās putās – līdz apjoms trīskāršojas. Mīklu pilda veidnē. Cep, līdz virsma kļūst zeltaini brūna un stingra – apmēram minūtes 12.

Atdzesē mīklu veidnē 5 minūtes, pēc tam uzmanīgi pārvieto uz režģa un atdzesē vēl stundu.

Krēmsieru sajauc ar pūdercukuru.

150 gramus zemeņu sablendē viendabīgā masā, pārējās sagriež šķēlītēs.

Biskvītu pārgriež divās ripās. Klāj sablendēto zemeņu masu. Pārziež ar divām trešdaļām krēma. Virsū kārto sagrieztās zemenes (gandrīz visas). Pārliek pāri otru biskvīta ripu un pārziež ar atlikušo krēmu, un izrotā ar zemeņu šķēlītēm.

Pirms pasniegšanas patur kādu laiku ledusskapī.

Zemenes.