Ziema un agrs pavasaris, protams, ir zupu laiks. Vasarā karstu un sātīgu kaut kā negribas, bet gada aukstajā periodā gluži pretēji. Šo recepti daļēji nošpikoju no kulinārijas blogera un pavāra Pipara. Nedaudz papildināju, un sanāca gluži mednieciska un ļoti garšīga zupiņa.

Sastāvdaļas

  • 500 g mežacūkas mīkstuma
  • 200–300 g svaigu vai saldētu sēņu
  • Picas sešas ķiploka daivas
  • Viens šalotes sīpols, var izmantot arī parasto
  • Divas kārbiņas vai 200–250 g konservētu vai svaigu balto pupiņu
  • Viena mazā vārīšanai paredzētā paciņa vai 100 g pērļu grūbu
  • 200 g saldā krējuma
  • Sojas mērce, terijaki mērce, melnie pipari, sāls, cukurs

Pagatavošana

Mežacūkas gaļu samaļ un apcep kā gaļas mērcei. Notīra ķiplokus un sīpolu, sagriež smalki. Katlā, kur paredzēts vārīt zupu, ielej augu eļļu un ieliek prāvu piku sviesta. Katlu sakarsē un liek iekšā sasmalcinātos ķiplokus un sīpolus. Tad sagriež un pievieno arī sēnes.

Visu prātīgi maisa un apcep. Tad pievieno malto gaļu un vēl nedaudz pacepina. Pēc tam lej klāt pusotru litru ūdens vai buljona, ja ir. Pievieno 100 g sojas un terijaki mērces un ļauj zupai vārīties minūtes desmit.

Pēc tam pievieno iepriekš izvārītas vai konservētas pupiņas, iepriekš pagatavotas pērļu grūbas un saldo krējumu. Tad zupu vāra vēl minūtes desmit. Noslēgumā var pievienot svaigus zaļumus.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.