Siltumnīcā šovasar lekni sazēla citron­zāle. Vai to var turpināt audzēt telpās un cik liela tad tā izaugs? Jautā Brigita Liepājā.

Reklāma

Citronzāle ir daudzgadīgs, aromātisks garšaugs, kas atceļojis no Āzijas valstīm. Kulinārijā, parfimērijā un kosmētikā lieto vairākas sugas, pie mums vairāk pazīstama citrondzeltenā citronzāle (Cymbopogon citratus) – Latvijā tā neziemo.

Šo tropu augu parasti audzē podos, kurus vasarā novieto dārzā – saulainā, aizsargātā vietā – vai arī tur siltumnīcā. 

Citronzāle labi aug trūdvielām bagātā, pietiekami mitrā augsnē ar labu drenāžu. Vasarā augus vienmērīgi mitrina, nepārlaistot un neiekaltējot. 

Ziemā iepodotu citronzāli vislabāk glabāt siltā, ne pārāk mitrā pagrabā; augu nelaista. 

Pavasarī garšaugu pārstāda, novieto siltā, gaišā telpā, sāk pamazām laistīt. Citronzāle var izaugt ļoti liela un kupla. To var audzēt arī kā viengadīgu kultūru.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.