Latvijas Nacionālā teātra kolektīvs vakar sanāca kopā, lai svinīgā sapulcē atklātu 105. sezonu un pasniegtu ceļojošās teātra balvas. Vakar arī preses konferencē režisors Elmārs Seņkovs pavēstīja, ka aiziet no Latvijas Nacionālā teātra mākslinieciskā vadītāja amata, jo neesot varējis ar jauno teātra direktoru Māri Vītolu vienoties par teātra turpmāko darbības modeli.

Latvijas Nacionālais teātris atklāj 105. sezonu.
Seņkovs tikai režisēs
Latvijas Nacionālā teātra kolektīvs vakar sanāca kopā, lai svinīgā sapulcē atklātu 105. sezonu un pasniegtu ceļojošās teātra balvas.
Reklāma

E. Seņkovs teica, ka viedokļi par to, kādam ir jābūt Latvijas Nacionālajam teātrim, kopumā ar jauno direktoru sakrītot, taču nesakrītot turpmākie darbības modeļi: "Tāds modelis bija jau iepriekš arī Jāņa Vimbas vadībā izstrādāts, ka mākslinieciskā padome atbild par repertuāru. Pats Jānis Vimba atzina to par neefektīvu, tas bija iemesls tomēr uzdot atbildību vienam cilvēkam, protams, man bija savs kolektīvs, ar ko es konsultējos, kas bija nozares profesionāļi, tad šobrīd es neredzu, kā es varētu strādāt mākslinieciskās padomes modelī, es tomēr gribētu atbildēt par visiem mākslinieciskajiem procesiem, arī iesaistoties tēla veidošanā, mārketinga jautājumos un tamlīdzīgi."

Režisors Elmārs Seņkovs.

Māris Vītols gan norādīja, ka abu saruna esot beigusies uz labas nots, kā arī Seņkovam ir noslēgti autorlīgumi par izrāžu režiju, tāpēc sadarbība turpināsies arī nākotnē, vēsta "lsm.lv". 

"Nekādus tiltus neesam savā starpā sadedzinājuši, esam atvērti sadarbībai ar Elmāru arī nākotnē," teica M. Vītols.

Tagad mākslinieciskā vadītāja teātrim kādu laiku nebūs, un nākamās teātra sezonas repertuāru Māris Vītols iesāks veidot kopā ar Latvijas Nacionālā teātra literāro padomnieci Ievu Struku.

Nacionālā teātra 2023./2024. gada sezonas plāni tika izziņoti jau maijā. E. Seņkova aiziešana no amata neietekmēšot nākamo sezonu, kuru veidoja Seņkovs un viņa komanda, – tikšot iestudēti visi plānotie jauniestudējumi. Latvijas Nacionālais teātris informē, ka 14. septembrī būs pirmizrāde E. Seņkova režisētajai izrādei – Raiņa un Justīnes Kļavas "Spēlēju, dancoju". 26. oktobrī notiks pirmizrāde Regnāra Vaivara audzināšanas romānam "Suņu ciema Nelaimes lācis". Aktieru zālē 26. septembrī būšot skatāma Ferdinanda fon Šīraha drāma "Terors" Valtera Sīļa režijā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.