Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā zviedru rakstnieces Annas Jansones kriminālromānu “Pazudusī meita” (Dotter saknad).

Reklāma

Jau piecus gadus izmeklētājs Kristofers Barks nerod mieru. Viņš  piedzīvojis vecāku ļaunāko murgu – viņa meita Vēra, kas plānoja precēties, savā vecmeitu ballītē pazūd bez vēsts. Pastāv aizdomas, ka meita ir noslīkusi, taču Barks negrib tam ticēt. Viņš dienas pavada, klaiņojot gar ezeru un meklējot pavedienus, taču, kad pazūd vēl viena sieviete, Barkam kļūst skaidrs, ka ļaunums nekur nav zudis. Un tad kaimiņos ievācas Denīse, kas ir tik ļoti līdzīga abām pazudušajām, ka rodas bažas, vai arī viņu nepiemeklēs tāds pats liktenis.

"Zviedru kriminālromāna autore mani pārsteidza vairākkārt, un pozitīvi.  Tieši skandināviskā noir atmosfēra bija tā, kas ļāva izbaudīt šo pelēki drūmo stāstu. Mitrums, aukstums, allaž rudenīgi miglainais laiks, skarbie cilvēku tipāži, senas traģēdijas, kas vieno mazā ciemata iedzīvotājus, kuri viens otru pazīst kopš dzimšanas. Šādos stāstos maz kas ir romantizēts, šeit prasās pēc karsta kakao un ievīstīties dziļāk siltā pledā, iekurt kamīnu un ieslīgt nomierinošajā dzirksteļu sprakšķēšanā, ik pa laikam uzmetot baiļpilnu skatu uz logu, lai pārliecinātos, vai kāds no ārpuses nemanāmi nelūr iekšā apgaismotajā istabā. 

Patiks tiem kriminālromānu lasītājiem, kuri izbauda skandināvu noir atmosfēru, kuras pamatā ir noslēpumi, ciemats, kur viens otru pazīst un problemātiski varoņi,"

tā grāmatu blogere Sandra Koka. 

Anna Jansone "Pazudusī meita".

"Esmu neizsakāmi priecīga iepazīstināt jūs ar Kristoferu Barku. Viņš ir mans labs draugs! Esam baudījuši garas pastaigas apkārt vētrainajam Jelmarena ezeram, runājot par viņa pazudušo meitu, par viņa bijušo sievu alkoholiķi un viņa jauno lietu: pazudušo medmāsu, vārdā Petra. Viņa pazuda tajā pašā zvejnieku ciematā, kur savulaik viņa meita Vēra. Ceru, ka jums patiks Kristofera sabiedrība tikpat ļoti, cik man. Viņš var šķist nedaudz kaprīzs, taču viņam ir zelta sirds," tā grāmatas autore, Anna Jansone.

Grāmatas vāka mākslinieciskais noformējums Emīls Garjānis. Tulkojusi Dace Andžāne. Romāns ir tulkots 8 valodās.

Par rakstnieci

Anna Jansone ir viena no populārākajām kriminālromānu rakstniecēm Zviedrijā, kura ir ieguvusi starptautisku atpazīstamību. Ir pārdoti vairāk nekā pieci miljoni viņas grāmatu eksemplāru. "Pazudusī meita" ir pirmā grāmata sērijā par izmeklētāju Kristoferu Barku.

KONTEKSTS

Grāmatu izdevniecība "Latvijas Mediji" darbu sāka 1998. gadā ar latviešu rakstnieka Vladimira Kaijaka romānu "Enijas bize". Oriģinālliteratūra allaž ir bijusi izdevniecības galvenais stūrakmens un veiksmes stāsts. Vairāki romāni saņēmuši "Lielo lasītāju balvu". Šodien izdevniecība "Latvijas Mediji" piedāvā oriģinālo un tulkoto literatūru, vēsturi un dokumentālo literatūru, praktiskās grāmatas, gadagrāmatas, kalendārus, bērnu grāmatas. Katru gadu izdevniecība lasītāju rokās nodod vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu darbus.

Jaunākās grāmatas meklē izdevniecības veikalā šeit