No 7. līdz 9. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde "Riga Food 2023". Trīs dienas Ķīpsalā gardēži varēs iepazīt jaunas garšas, smelties idejas savai ēdienkartei un apmeklēt pavāru, konditoru, bārmeņu un grilētāju sacensības un šovus.

Jaunākās inovācijas, tehnoloģijas un aktualitātes pārtikas produktu un dzērienu ražošanā un pārstrādē prezentēs vairāk nekā 420 uzņēmumu no vismaz 30 valstīm. Izstādē būs astoņu valstu – Latvijas, Azerbaidžānas, Lietuvas, Ukrainas, Itālijas, Spānijas, Gruzijas, Kanādas – nacionālie kopstendi.

Izbaudi latvisko garšu

Vērts paviesoties Latvijas nacionālajā kopstendā, kur saldumus, alu, garšvielas, ievārījumus, sulas, konservus un gaļas produktus, piena produktus un daudz citu gardu pārtikas izstrādājumu prezentēs 24 pašmāju uzņēmumi.

Arī katram Latvijas novadam ir savs īpašais stāsts un kulinārais mantojums, ko apmeklētāji varēs pilnasinīgi izbaudīt, apmeklējot Latvijas reģionu un Novadu garšas ekspozīcijas. Ar savu gastronomisko piedāvājumu un kulināro mantojumu dižosies un tirgosies Latvijas novadu mazie un vidējie uzņēmumi, zemnieku saimniecības un mājražotāji. Medus alejā varēs degustēt un iegādāties Latvijas biškopju saražoto: medu un dažādus tā maisījumus, piemēram, ar avenēm, ziedputekšņus, bišu maizi. 

Izstāde "Riga Food" Ķīpsalā.

Sienāžu uzkodas, vegānais kamambērs, kolagēna našķi

Riga Food piedāvās iepazīties ar visu triju Baltijas valstu sasniegumiem pārtikas nozarē – Latvijas un Baltijas inovāciju stendos varēs apskatīt uzņēmēju un zinātnieku izstrādātos jaunākos produktus un risinājumus. Piemēram, RTU Latvijas Jūras akadēmija prezentēs inovatīvu zivju apstrādes sublimācijas tehnoloģiju universāla sabalansēta uztura izveidošanai ar augstu uzturvērtību un ilgstošu uzglabāšanas laiku, Kayamba prezentēs modulēto kristālu saldēšanas tehnoloģiju, LifeTree Cheese iepazīstinās ar vegāno kamambēru, fetu un mocarellu, OX Collagen piedāvās kolagēna našķus skaistumam un veselībai, Nastia garden – sauso Čedaras siera saldējumu, bet TastikCrickets – sienāžu uzkodas, sienāžu proteīna batoniņus.

Sidra konkurss un degustācijas

Ikviens izstādes apmeklētājs varēs doties uz Sidra festivālu – Latvijas un ārvalstu sidru degustācijām, kas notiks pie Latvijas nacionālā kopstenda 7. septembrī no pulksten 12 līdz 15. Savukārt 8. septembrī no pulksten 10 līdz 14 norisināsies Baltijas un ārvalstu sidra darīšanas profesionāļu diskusija angļu valodā ar starptautisko sidra ekspertu piedalīšanos. Būs apskatāma Dobeles dārzkopības institūta Latvijas un Baltijas sidra ābolu šķirņu ekspozīcija.

Grilēšanas paraugdemonstrējumi

Izstāžu centra āra laukumā darbosies Grila parks, kur trīs izstādes dienas notiks grilēšanas paraugdemonstrējumi un degustācijas, sacensības, kurās tiks noteikts Baltijas grila čempions. Līdzās būs grilēšanas iekārtu ekspozīcija, kur varēs iegādāties daudzveidīgu grilēšanas aprīkojumu un piederumus līdz pat gudrajām oglēm.

Novērtē labāko kūku

9. septembrī no pulksten 11 līdz 16 norisināsies kūku konkurss Paaudžu mantojums, to vadīs šefpavāre Ina Poliščenko. Interesenti varēs apskatīt un novērtēt kūku cepēju veikumu no visiem Latvijas novadiem. Konkursa mērķis ir popularizēt kūku cepšanas prasmes un veicināt labāko recepšu nodošanu no paaudzes paaudzē.

Brūkleņu uzlējums.

Vairāk par izstādes plašo programmu:rigafood.lv.

Izstādes darba laiks:

7.–8. septembrī 10–18

9. septembrī 10–17

 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.