Ar zaļumiem un tomātiņiem pildīta cepta skumbrija būs gan gards, gan viegls svētku/pēcsvētku maltītes ēdiens.
Sastāvdaļas
- 2 skumbrijas
- 1 citrons
- 8 ķirštomātiņi
- Timiāns
- Pētersīļi
- 1 sīpols
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- Sāls
- Svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
1. Skumbrijas izķidā, noskalo, tad nosusina ar papīra dvieļiem. Citronu sagriež šķēlēs, tomātiņus sagriež četrās daļās, sīpolu sagriež ripās.
2. Skumbrijas no ārpuses un vēdera dobumus pārkaisa ar sāli un maltajiem pipariem.
Vēdera dobumā liek citrona un sīpola šķēles, ber sasmalcinātus zaļumus, liek tomātiņus. Vēdera dobumus sastiprina ar koka iesmiņiem.
3. Katru skumbriju ietin folijā un liek cepešpannā. Cepešpannu ar skumbrijām liek līdz 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30 minūtes. Uguni nogriež un skumbriju cepeškrāsnī tur vēl 15 minūtes. Tad cepešpannu izņem no krāsns un zivi iztin no folijas.
4. Skumbriju pasniedz ar olīveļļas un citrona sulas mērci, piedevās – vārīti kartupeļi, kas pārkaisīti ar sasmalcinātiem zaļumiem.