Jēra gaļas šķiedras ir smalkākas nekā liellopa. Visgardākā, sulīgākā un maigākā būs aptuveni pusgadu veca jēra gaļa. Gada vecumā tā jau kļūst daudz sīkstāka, taukaināka, ar specifskāku smaržu. Jēra gaļas taukiem ir augsta kušanas temperatūra, tāpēc tā piemērota ēšanai, kamēr silta, – uzreiz pēc pagatavošanas

Sastāvdaļas

  • jēra ciska

Marinādei:

  • graudu sinepes
  • rozmarīns
  • ingvers
  • pipari
  • čili
  • sāls

Pagatavošana

Gaļu rūpīgi ierīvē ar sāli, pipariem, kūpinātās vai saldās paprikas pulveri, noziež ar marinādi un notur nakti. 

Liek cepeškrāsnī un cep 160 grādos 1,5-2 stundas. 

Kad gaļa izcepusies, pārklāj ar glazūru, kas pagatavota no medus, graudu sinepēm, citrona sulas un citrona miziņas, 

un vēl 5 minūtes aprauj cepeškrāsnī 180 °C, lai veidotos kraukšķīga, aromātiska garoziņa.

Pasniedz ar krāsnī ceptiem nelieliem kartupelīšiem. Ļoti labi garšo arī cepti burkāni, pastinaks, sarkanās un dzeltenās bietes.

Cepot jēra cisku, daži pavāri iegriež kabatiņas un ieliek ķiploku, tomēr tad pa iegriezumu iztek suliņa un gaļa cepot kļūst sausāka un cietāka.

Jēra gaļa labi sader ar timiānu, rozmarīnu.

Timiāns.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.