Vārīta ola brokastīs ir klasika, bet dažkārt gribas pakāpties sāņus no ierastā. Piemēram, uzcepot olas ar bekonu mafinu formiņās.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 4–6 olas
- 4–6 bekona šķēles
- eļļa veidnes ietaukošanai
- garšvielas pēc izvēles
- sāls
Mafinu cepamās veidnes iedobes ietauko ar eļļu. Katrā iedobē ieklāj bekona šķēli, iesit olu, tai pārkaisa garšvielas.
Cep cepeškrāsnī 200 grādos 10–15 minūtes.
Ja dzeltenumu gribas pašķidru, cep īsāku laiku. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem.
Zini!
- Apēdot vienu olu, organisms uzņem olbaltumvielas, neaizvietojamās aminoskābes, selēnu, fosforu un B12 vitamīnu.
- Vienā olā ir aptuveni 70 kaloriju, tāpēc var precīzi zināt, cik daudz kaloriju organisms uzņem.