Viegls un ļoti skaists saldēdiens, kuru var gatavot gan no avenēm, gan zemenēm. Vēlams pasniegt uzreiz pēc pagatavošanas.
Sastāvdaļas
- 300 g saldētu zemeņu vai aveņu
- 250 ml kondensētā piena bez cukura
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
- 1 tējkarote sarīvētas apelsīna miziņas
Pagatavošana
1. Stikla glāzē sajauc atdzesētu kondensēto pienu bez cukura, pūdercukuru un apelsīna miziņu.
2. Blenderī vai virtuves kombainā saber saldētas avenes vai zemenes un blendē līdz vienveidīgai konsistencei.
Turpina blendēt un pakāpeniski pievieno kondensēto pienu, līdz iegūst viendabīgu konsistenci.
3. Saldēto ogu uzputeni sadala 4 deserta trauciņos un uzreiz pasniedz.