Kad lielie konservēšanas darbi norimuši, mierīgi un bez steigas var ķerties pie ķirbju pārstrādes. Piedāvāju nedaudz neierastāku ievārījuma recepti – ķirbis ar ingveru.
Sastāvdaļas
- 1 kg ķirbja mīkstuma
- 800 g cukura
- 2 citroni
- 2 ēdamkarotes rīvētas ingvera
- saknes
- 1/2 glāzes ūdens
Pagatavošana
- Ķirbja mīkstumu sagriež mazos kubiņos. 1 citronam norīvē miziņu, no abiem citroniem izspiež sulu.
- Katlā ar biezu pamatni ber ķirbja gabaliņus, citrona miziņu, rīvēto ingvera sakni un lej sulu. Pielej ūdeni, pārkaisa cukuru un visu samaisa.
- Katlu liek uz straujas uguns un uzvāra, tad samazina uguni un maisot vāra apmēram 35 minūtes.
- Pārbauda ievārījuma gatavību. Uz šķīvīša uzpilina ievārījumu, ja tas sastingst, tad ievārījums ir gatavs.
- Pilda sterilās burciņās un aizvāko ar sterilu vāku. Ievārījumu uzglabā vēsā un tumšā vietā.
- Ķirbju ievārījumu var ēst ar pankūkām, pievienot biezputrai vai našķoties ar grauzdiņiem.