Kad lielie konservēšanas darbi norimuši, mierīgi un bez steigas var ķerties pie ķirbju pārstrādes. Piedāvāju nedaudz neierastāku ievārījuma recepti – ķirbis ar ingveru.

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķirbja mīkstuma
  • 800 g cukura
  • 2 citroni
  • 2 ēdamkarotes rīvētas ingvera
  • saknes
  • 1/2 glāzes ūdens

Pagatavošana

  1. Ķirbja mīkstumu sagriež mazos kubiņos. 1 citronam norīvē miziņu, no abiem citroniem izspiež sulu.
  2. Katlā ar biezu pamatni ber ķirbja gabaliņus, citrona miziņu, rīvēto ingvera sakni un lej sulu. Pielej ūdeni, pārkaisa cukuru un visu samaisa.
  3. Katlu liek uz straujas uguns un uzvāra, tad samazina uguni un maisot vāra apmēram 35 minūtes.
  4. Pārbauda ievārījuma gatavību. Uz šķīvīša uzpilina ievārījumu, ja tas sastingst, tad ievārījums ir gatavs.
  5. Pilda sterilās burciņās un aizvāko ar sterilu vāku. Ievārījumu uzglabā vēsā un tumšā vietā.
  6. Ķirbju ievārījumu var ēst ar pankūkām, pievienot biezputrai vai našķoties ar grauzdiņiem.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.