Garda saldēdiena recepte, kur iztiekam bez cukura, tā vietā pievienojot stēviju un sasmalcinātas dateles.

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 1,5 glāzes kondensētā piena bez cukura
  • 4 tējkarotes kakao pulvera
  • pustējkarote šķīstošās kafijas
  • sasmalcinātas dateles (vai svaigas zemenes)
  • dabiskais saldinātājs pēc garšas (piemēram, stēvija)
  • 3 tējkarotes želatīna
  • 1/4 glāzes ūdens

Sastāvdaļas

Olu dzeltenumus saputo un liek katlā, pievieno kondensēto pienu, kakao un kafiju. Maisa, līdz iegūta viendabīga masa. Nepārtraukti maisot, silda uz vidējas liesmas, uzmanot, lai nesāktu vārīties. Atdzesē.

Ūdenī uzbriedina želatīnu un izkausē karsta ūdens peldē. Nedaudz atdzesē. Pēc tam pievieno kakao maisījumam un pieliek saldinātāju. 

Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā kakao maisījumā. 

Lej trauciņos un atstāj pa nakti ledusskapī. Pasniedzot rotā ar sasmalcinātām datelēm un zemenēm.

Padomi

Kas jāzina par želatīnu

  • Lai saželētu 500 ml šķidruma, vajadzīgas sešas plāksnītes vai 1 paciņa (10 g) želatīna.
  • Želatīna plāksnītes atdala citu no citas un atsevišķi (lai nesalīp) iemērc aukstā ūdenī uz 5–10 minūtēm. No uzbriedušajām plāksnītēm izspiež lieko ūdeni.
  • Ja izmanto malto želatīnu, vienu paciņu iemaisa 6 ēdamkarotēs auksta ūdens un 5 minūtes uzbriedina.
  • Ar želatīnu neizdosies sastindzināt ēdienus, kas gatavoti no svaigiem kivi, ananasiem, mango, papaijas un vīģēm.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.