Ķirbju kečupu lieto kā tradicionālo tomātu kečupu.

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķirbja mīkstuma
  • 600 g labi nogatavojušos tomātu
  • 3 sīpoli
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 7 cm ingvera saknes gabaliņš
  • 1 tējkarote maltu smaržīgo piparu
  • 1/2 tējkarotes maltu smaržīgo piparu
  • 50 ml baltvīna vai ābolu etiķa
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 2 tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Ķirbja mīkstumu bez sēklām un mizas sagriež gabaliņos. Tomātus blanšē un nomizo, tad sagriež mazos gabaliņos. Sīpolus, ķiploka daiviņas un ingveru sasmalcina.
  2. Lielā katlā savieno ķirbja un tomātu gabaliņus, sasmalcinātos sīpolus, ķiploku un ingvera sakni. Iemaisa visas garšvielas, cukuru un sāli, visu samaisa, uzvāra un uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, karsē 50 minūtes. 
  3. Kečupa masu sablendē un izberž caur sietu. Masu liek atpakaļ katlā, pievieno etiķi un karsē vēl 15 minūtes.
  4. Karstu pilda sterilās pudelēs un aizvāko ar steriliem vākiem. Uzglabā sausā un vēsā vietā. 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.