Karstvīns, īru kafija, ūdens peldē izkausēta šokolāde ar rumu – šie un citi karstie dzērieni piederas ziemai. Tos var pagatavot, izmantojot diezgan plašu sastāvdaļu klāstu: saldo krējumu, pienu, sīrupus, sulu, rumu, balzamu, šokolādi, augļus un garšvielas. Labi garšo, ja ir saldās un skābās garšas balanss.

Reklāma

Īru kafija


• 30 ml īru viskija


• 1 tējkarote nerafinēta brūnā cukura


• 70 ml saldā krējuma


• 100 ml kafijas


Glāzē ieber cukuru un ielej īru viskiju. Aizdedzina viskiju, lai tas uzkarstu un cukurs karamelizētos (lai neapdedzinātu roku, izmanto kamīna sērkociņu). Pagatavo vidēji stipru kafiju. Lai dzērienā nepeldētu biezumi, mājas apstākļos izmanto spiedkannu. Saldo krējumu mazliet uzputo vai sakrata šeikerī. Ja nav šeikera, to var aizvietot ar lielāku un mazāku glāzi, mazāko izmantojot kā vāciņu. Uzkulto putukrējumu lej gar tējkarotītes malu. Rotā ar rīvētu šokolādi.


Karstā šokolāde ar rumu.

Karstā šokolāde ar rumu


• 100 g tumšās šokolādes (var izmantot šokolādes čipsus)


• 150 ml saldā krējuma


• 10 ml Monin pikantā ķirbju sīrupa


• 40 ml gaišā ruma (vai balzama)


Šokolādi izkausē ūdens peldē. Pievieno saldo krējumu un nepārtraukti maisa, lai veidotos viendabīga konsistence. Beigās pielej sīrupu un rumu.