Fehneļa lapiņu, kas atgādina dilles, smaržu var salīdzināt ar anīsu. Ēdieniem pievieno fenheļa sīpolu, nolobot stiegraino ārējo virskārtu. Šie cepumi nav saldais našķis. To gatavošanai var izmantot arī citas mazas sēklas, piemēram, sezama, vai ķimenes.

Sastāvdaļas

  • 600-800 g miltu
  • 220 ml sausā sarkanvīna
  • 220 ml augu eļļas
  • 150 g pūdercukura
  • 2 ēdamkarotes fenheļa vai anīsa sēklu
  • 1 tējkarote jūras sāls

Pagatavošana

Eļļu sajauc ar pūdercukuru, pievieno vīnu, sāli un pakāpeniski iesijā miltus, visu laiku mīklu maisot. Tai jābūt pietiekami stingrai. 

Piestā saberž 1 tējkaroti fenheļa vai anīsa sēklu, pievieno mīklai, samaisa. 

Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un atstāj uz pusstundu ledusskapī. Cepumu formu veido pēc savas gaumes. Var no mīklas izrullēt desiņas, sagriezt un veidot mēnestiņus. Var ar formiņu izspiest kvadrātiņus, sirsniņas. Katram cepumam uzkaisa sēkliņas. 

Plātī ieklāj cepampapīru, ko viegli apziež ar augu eļļu. Kārto cepumus un cep cepeškrāsnī 160 grādos 3040 minūtes atkarībā no cepumu biezuma. 

Kur noder fenhelis 

  • Zivju ēdieniem.
  • Sēklas piestāv dažādām marinādēm, liellopa gaļas ēdieniem.     
  • Sēklas pievieno zupām, īpaši svaigu vai skābētu kāpostu, un maizei. Pievienots trekniem ēdieniem, tas aktivizē gremošanu.
  • Svaigu fenheli griež salātos kopā ar olīvām un citrusaugļiem, āboliem, avokado
Fenhelis.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.