Jogurta vietā var izmantot rjaženku, skābo krējumu vai kokosa krēmu.
Sastāvdaļas 6 porcijām
- 100 g linsēklu
- 30 g kūpināta cukurniedru cukura
- ½ –1 tējk. maltas piparkūku garšvielas
- 500 g grieķu jogurta
- 250 g dzērveņu
- banāns (var būt, var nebūt)
- 45 g eritritola
- 20 g kartupeļu cietes
- 300 ml ūdens
Pagatavošana
1. Samaļ linsēklas un samaisa ar brūno vai kūpināto cukuru un piparkūku garšvielām.
2. Pagatavo ķīseli. Dzērvenes ber katliņā, pielej ūdeni (150 ml) un vāra 2 minūtes. Atsevišķā trauciņā ūdenī izšķīdina kartupeļu cieti un maisot lej klāt dzērvenēm. Vāra, kamēr uzmet burbuli un sabiezē. Ķīselim jābūt viegli plūstošam, ne pārāk stingram.
3. Kārto skaistā glāzē linsēklas, jogurtu un virsū lej ķīselīti un vēlreiz jogurtu. Dekorē ar veselu dzērvenīti.
Padoms
- Vari nevārīt ķīseli, bet sablendēt vai saspaidīt svaigas ogas. Tie var būt arī, piemēram, saldēti ķirši vai upenes.
- Eritritolu (uzmanīgi, nepārdozē) var aizvietot ar cukuru.
Vienas porcijas uzturvērtība: OB-6; T-9; OH-17; kcal-189
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.