Gvineta Paltrova padalījusies ar šakšukas recepti – šis brokastu ēdiens ir gan veselīgs, gan atbilst paleodiētas principiem.

Gvinetas Paltrovas jaunākais virtuves noslēpums ir šakšuka, ar ko viņa regulāri lutina vīru Bredu Falčuku, ar kuru apprecējās 2018. gadā. Video, ko viņa ievietoja "YouTube", soli pa solim redzams, kā šis ēdiens, kurš īpašā cieņā ir Āfrikas ziemeļos un Tuvajos Austrumos, pagatavojams.

Pamatā ir mērce, kas bagātīgi aizdarīta ar garšvielām, un olas, un G. Paltrova savā receptē pievienojusi sīpolus, ķiplokus, papriku, kumīnu, "San Marzano" konservētos tomātus, kā arī nelielu Kalē kāpostu.

Receptes tapšanas iemesls ir tas, ka B. Falčuks jau apmēram gadu ietur paleodiētu, kas uzturā ļauj iekļaut produktus, ko savulaik ēduši mūsu senči, kad vēl dzīvoja alās: liesu gaļu, zivis, augļus, dārzeņus, riek­stus un sēklas, un izslēdz graudus, pākšaugus un piena produktus. Paltrova, kura virtuvē darbojas ar lielu aizrautību, ātri sapratusi, ka šādi ierobežojumi liedz lielus eksperimentus, taču nu viņa atklājusi šakšuku, kurā veselīgums ir rokrokā ar izteiksmīgu garšu. Tādējādi organisms tiek bagātināts ar proteīniem, B12, C, D un K vitamīniem, kā arī antioksidantiem un imunitāti stiprinošiem un pretiekaisuma elementiem. Turklāt, lai to pagatavotu, nav jābūt šefpavāram.

TV3 9. martā plkst. 15.00, "Smagi iemīlējies".

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.