Par lomu filmā "Dārgie pīšļi" (2009) "Oskaram" nominētais aktieris Stenlijs Tuči atklājis savas labsajūtas recepti – tā ir vistas zupa ar gaļas bumbiņām.

Reklāma

2022. gada rudenī jau pagātnes formā stāstījis par savu cīņu ar vēzi, Stenlijs Tuči atklāja, ka vēl joprojām ir vairāki ēdieni, kas viņam jāizslēdz no ēdienkartes, taču tas nav traucējis viņam sarakstīt divas pavārgrāmatas, turklāt "Taste: My Life Through Food" 18 nedēļas atradās "The New York Times" bestselleru sarakstā.

Pēdējos četrus gadus dzīvojot Londonā, Tuči ik pa laikam gatavo ēdienus, kas viņam garšoja bērnībā Ņujorkā. Viņš ir tēvs 23 gadus vecajiem dvīņiem Izabelai un Nikolo un 21 gadu vecajai Kamillai, kuru māte Keita Tuči 2009. gadā devās mūžībā, zaudējusi cīņā ar ļaundabīgu audzēju, un astoņus gadus vecajam Mateo un piecgadniecei Emīlijai, kuri dzimuši viņa laulībā ar Felisitiju Blāntu, un regulāri galdā ceļ maltītes, kas viņam atgādina paša bērnību. Viens no iecienītākajiem ēdieniem “Brodo di Gallina con Polpettine di Pollo" jeb vistas nūdeļu zupa ar gaļas bumbiņām akcentē Tuči itāliskās saknes un atgādina par laikiem, kad Stenlija mamma, tante un vecmamma nedēļas nogalēs vai Pateicības dienas mielastā lika galdā šo zupu. "Tiesa, man nekad neizdodas tik labi kā viņām," viņš atzīst.

S. Tuči zupas receptē nav nekā sarežģīta, taču ir mazi knifiņi, kas garšu paceļ virs viduvējā, un to vidū ir gan cietais siers un kapāti pētersīļi, kas pārbērti jau gatavajam virumam, gan grauzdētas maizes šķēle. Vislabāk to baudīt pie kamīna vai vēl labāk mīļu cilvēku kompānijā.

Stenlija Tuči ciešās saites ar ēšanas kultūru apliecina arī dokumentālais seriāls "Meklējot Itāliju", kurā viņš stāsta par senču dzimtenes kulināriju, politiku un kultūru, un tā epizodēs var uzzināt gan par vīnogu audzēšanu Sicīlijā, gan Itālijas emigrantu radītajiem restorāniem.

TV3 Life 13. novembrī plkst. 21.00 "Sātans "Pradas" brunčos".

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.