Igaunijas parlamenta opozīcijā esošās Centra partijas līderis Mihails Kelvarts, kurš Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās ieguva partijas vienīgo mandātu, sestdien paziņoja, ka no tā atsakās par labu pašreizējai partijas pārstāvei EP Janai Tomai.

Reklāma

"Domāju, ka tā būtu nodevība," runājot par savu karjeru Briselē, sestdien Centra partijas padomes sēdē teica bijušais Tallinas mērs, atzīstot, ka lēmums atteikties no EP deputāta mandāta bija personīgi sarežģīta izvēle. Viņaprāt, došanās uz Briseli nozīmētu arī jaunu Centra partijas priekšsēdētāju, un, lai gan varētu būt vairāki cienīgi kandidāti, laiks šādai iekšējai konkurencei vienkārši nav pienācis, klāstīja Kelvarts, pēc kura ievēlēšanas par Centra partijas priekšsēdētāju kongresā septembrī viņam tiek pārmesta partijas politikas pastiprināta orientēšana uz krievvalodīgo interesēm un tādu prokremlisku politiķu kā Toma ietekmes pieaugums partijā. 

Saistībā ar to Centra partiju atstājuši daudzi biedri. EP vēlēšanās Kelvarts saņēma gandrīz 28 000 balsu. Otru lielāko atbalstu partijā saņēma Jana Toma, kuru atbalstīja 14 141 vēlētājs un kura kopš 2014. gada ir EP deputāte, izceļoties ar prokrieviskiem uzskatiem.

Aptauja

Kam būtu jālemj par Eiropas Savienības nākotni?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.