Ceturtdien, 17. augustā, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) plāno informēt Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču par iespējamās jaunās valdības modeli, šodien pēc Kariņa un "Jaunās vienotības" (JV) sarunām ar "Progresīvajiem" un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) žurnālistus informēja JV politiķis, finanšu ministrs Arvils Ašeradens.

Reklāma

Kā pavēstīja JV politiķe, labklājības ministre Evika Siliņa, ņemot vērā, ka AS un NA šodien nevarēja ierasties uz jaunām sarunām par topošās valdības veidošanu, JV aicina abus partnerus uz sarunām nākamās nedēļas sākumā. Pirmdien, 14. augustā, varētu būt lielāka skaidrība par sarunu tālāko gaitu.

Evika Siliņa piedalās preses brīfingā pēc tikšanās ar partijas "Apvienotais saraksts" un Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" pārstāvjiem.

Jau vēstīts, ka AS un NA nolēma šodien neatsaukties uz Kariņa aicinājumu pēcpusdienā tikties jaunās valdības veidošanas neformālajās sarunās. AS un NA savukārt atzīmē, ka gatavi par pašreizējās valdības darbu runāt ierastajā koalīcijas sanāksmē pirmdien.

Kā uzsvēra AS politiķis, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, šodien uz jaunām sarunām partiju apvienības pārstāvji neies, jo AS nepiedalīsies jaunas koalīcijas izveidē, ņemot arī vērā to, ka joprojām strādā pašreizējā valdība. 

"Valstī joprojām spēkā ir Satversme, likumi un pašreizējo valdību izveidojušie līgumi, kas ir jāpilda," 

akcentēja Saeimas priekšsēdētājs.

Kā pavēstīja NA politiķis, Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Jānis Dombrava, NA esot informējusi premjeru, ka partija ir gatava turpināt sarunas pirmdien esošās koalīcijas, trīs partiju formātā. "Ja ir vēlme turpināt runāt par esošo valdību, tad turpinām, ja ir vēlme veidot jaunu valdību - tad tas ir pilnīgi cits," pauda Dombrava.

Partijas "Jaunā vienotība" pārstāvji - labklājības ministre Evika Siliņa, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un finanšu ministrs Arvils Ašeradens tikšanās laikā ar Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” un "Apvienotais saraksts" pārstāvjiem, lai pārrunātu valdības koalīcijas veidošanas gaitu.

Kā ziņots, Kariņš šodien paziņoja, ka sāks sarunas par jaunas koalīcijas un valdības veidošanu. Šodien sarunas par jauno koalīciju notikušas ar "Progresīvajiem" un ZZS.

Uz jaunām tikšanās reizēm par topošās valdības izveidi šodien tika aicinātas arī AS un NA, taču atteicās nākt.

Kariņš reizē norādījis, ka tagad nedemisionēs, jo netaisās "mest plinti krūmos", kā daži sagaidot.

Jau vēstīts, ka, lai valdība strādātu dinamiskāk, Kariņš iepriekš rosināja veikt vairāku amatu rotācijas, taču AS un NA šodien šo piedāvājumu noraidīja. Tāpēc premjers paziņoja par jaunas valdības veidošanu.

 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.