Koksnes apstrādes uzņēmums SIA "Stiga RM" Kuldīgas rūpnīcas iekārtu modernizācijā ieguldījis 500 000 eiro, plānojot palielināt ražošanas jaudas un līdz pat četrām reizēm kāpināt eksporta apmēru. Kā informē uzņēmumā, investīcijas novirzītas jaunas saplākšņa laminēšanas preses iegādē.

Iekārtas jaudas un funkciju paplašināšana ļauj saražot plašāku produktu klāstu, kas jau rezultējies ar panākumiem eksporta tirgos – panākta vienošanās par piegāžu apjomu palielināšanos uz ASV un Kanādu.

"Bērza saplāksnim ir daudz izmantošanas iespēju, tas tiek uzskatīts par vienu no populārākajiem multifunkcionālajiem materiāliem. Par saplāksni būvniecībā un galdniecībā dzirdējuši visi, bet tā pielietojums mašīnbūvē, kuģu būvē un kosmosa nozarē daudziem ir jaunums. Pateicoties laminēšanas iekārtas modernizācijai, spējam uzklāt katrā saplākšņa pusē atšķirīgu pārklājumu, kas paplašina gatava produkta izmantošanas iespējas. Savukārt taupīgāks pārklājuma plēves patēriņš, ko nodrošina jauna tehnoloģija, ne tikai stiprinās konkurētspēju, bet arī ilgtspējīgāku pieeju ražošanai," norāda uzņēmuma attīstības direktors Jānis Osis.

Pateicoties gatavo produktu augstai pievienotai vērtībai un kvalitātei, kā arī spējai ražot ievērojami lielāku produkta daudzumu, interesi par to izrādījuši klienti vairākos eksporta tirgos. 

Būtiski palielinoties ražošanas apjomiem, uzņēmuma "Stiga RM" produkcijas noiets uz Kanādu šogad pieaugs līdz pat četrām reizēm. 

Kopumā "Stiga RM" bērza saplākšņa ražotnes Kuldīgā modernizācijā plāno investēt 22,4 miljonus eiro. Attīstības projekts sākts šā gada sākumā un norisināsies līdz 2024. gada beigām.

"Stiga RM" apsaimnieko vairāk nekā 10 100 ha, no kuriem lielākā daļa ir meža zemes. SIA "Stiga RM" reģistrēta 1994. gadā ar 1,921 miljona eiro pamatkapitālu, uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Andris Ramoliņš.