AS “Putnu fabrikas Ķekava” sākusi juridisku procesu, lai pabeigtu apvienošanos ar uzņēmumiem SIA “Lielzeltiņi”, SIA “Broileks” un SIA “Cerova”, līdz ar to kļūstot par vienu uzņēmumu un mainot nosaukumu uz AS “Ķekava Foods”.

Reklāma

Kā informē uzņēmumā, procesu iecerēts pabeigt šī finanšu gada laikā jeb līdz 2024. gada jūlijam

"Plānojot tālāku uzņēmumu attīstību, redzējām nepieciešamību stiprināt konkurētspēju un turpināt eksporta apjomu palielināšanu, tāpēc tika pieņemts lēmums radīt jaunu, starptautiskai videi piemērotu nosaukumu “Ķekava Foods”. 

Uzņēmuma apvienošanā saglabāsim visas darba vietas abos uzņēmumus, taču vairāki iekšējie procesi tiks efektivizēti," 

norāda AS "Putnu fabrika Ķekava" un SIA "Lielzeltiņi" valdes priekšsēdētājs Andrius Pranckevičius. 

Tāpat viņš norāda, ka, apvienojot uzņēmumus,samazināsies izmaksas un lieki darījumi uzņēmumu starpā, ietaupīsies laika resursi, kā arī samazināsies valsts institūciju prasīto birokrātisko procedūru apjoms. 

"Turklāt pēdējo gadu laikā gan Covid-19 pandēmija, gan energoresursu straujais cenu kāpums, lai arī radīja zaudējumus, bija spēcīgs impulss attīstīt uzņēmumu produktivitāti, kas mūs ir padarījis stiprākus," tā Andrius Pranckevičius.

Nozīmīgākais  uzņēmuma eksporta tirgus patlaban ir Skandināvijas valstis, produkcija kopumā tiek eksportēta uz 24 valstīm. Uzņēmumu kopējais darbinieku skaits pārsniedz 1000 cilvēku, un tie ražo vairāk nekā 100 putnu gaļas produktus.

"Putnu fabrika "Ķekava"" finanšu gadā, kas ilga no 2020. gada 1. jūlija līdz 2021. gada 30.jūnijam, strādāja ar 72,994 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,1% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi palielinājās 2,7 reizes un bija 2,199 miljoni eiro. Finanšu dati par pagājušo finanšu gadu "Firmas.lv" vēl nav publicēti.

Kompānija reģistrēta 1991. gadā, un tās pamatkapitāls ir 18,928 miljoni eiro. Kompānijas "Putnu fabrika "Ķekava" akciju kontrolpakete pieder Lietuvas holdingam "Akola Group", kurā ietilpst arī "Lielzeltiņi", "Broileks", "Cerova" un "PFK Trader".

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.