Redakcijā vērsusies kāda Aizputē dzīvojoša vecāka gadagājuma lasītāja, "SEB bankas" kliente, kas gribējusi bankomātā izņemt naudu. Bet, izņemot maksājuma karti, jau izsniegto naudu bankomāts pēkšņi "aprijis" atpakaļ. Sirmā kundze baiļojās, ka atgūt naudu vairs nebūs iespējams.

Reklāma

Kā noskaidrojām, naudas izņemšanai kundze bija izmantojusi nevis SEB, bet "Swedbank" bankomātu, kas bijis tuvāk viņas dzīvesvietai. Piezvanot "SEB bankai", tur esot atbildējuši, ka notikušo noskaidrošot 30 līdz 60 dienu laikā. Bankā jautājām, kāpēc bankomāts neizsniedza naudu un ko darīt cilvēkam, kuram skaidra nauda vajadzīga tūlīt, nevis pēc mēneša vai diviem.

"SEB bankas" privātpersonu komunikācijas vadītāja Jeļena Novaka atzīst, ka Aizputē notikušo nevarot komentēt, tāpēc ka tas nebija "SEB bankas" bankomāts. Bankomātos, izņemot naudu, dažreiz gan atgadoties kaut kādas aizķeršanās. Tomēr tās notiekot reti. Cēlonis naudas neizsniegšanai varot būt gan bojājums ierīces darbībā, gan klientu kļūdaina rīcība.

"Šādos gadījumos aicinām mūsu klientus nekavējoties sazināties ar banku, jo tā negadījuma cēloni var noskaidrot visātrāk," 

teic Jeļena Novaka. "Ja kaut kādu iemeslu dēļ bankomāts neizsniedza naudu, tā gan nekur nepazūd. Pārbaudot ierīci, to vienmēr var atrast un atgriezt klienta kontā. Ja nauda tiek izņemta citos bankomātos, tad cēloņa noskaidrošana var ieilgt, jo pretenzijas par darījumiem ar maksājumu kartēm "SEB banka" izskata saskaņā ar Starptautisko karšu organizāciju noteikumiem un šajos noteikumos noteiktajos termiņos. Tomēr vienmēr cenšamies rast atrisinājumu pēc iespējas ātrāk. Tāpēc aicinu turpmāk izņemt skaidru naudu "SEB bankas" bankomātā, kurš ir arī Aizputē. Ja kaut kādu tehnisku iemeslu dēļ bankomāts nav izsniedzis naudu, šis darījums vienmēr atspoguļojas konta pārskatā. Tieši tas arī palīdz negadījuma izmeklēšanā. Saņemot klienta ziņojumu par to, ka bankomāts nav izsniedzis naudu, darījumu uzreiz redzam konta pārskatā. Pārbaudot bankomātu un redzot, ka ierīcē ir "lieka" nauda, to atgriežam klientam." Sazinoties ar kundzi, noskaidrojām, ka 30 līdz 60 dienas neesot bijis jāgaida. Nauda viņai atdota atpakaļ divu nedēļu laikā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.