Modernizētais "Volkswagen Golf", atzīmējot ikoniskā modeļa 50 gadu jubileju, tagad ir pieejams arī Latvijā.

Reklāma

Ar vairāk nekā 37 miljonu pārdoto vienību "Golf" ir pasaulē populārākais kompaktauto un viena no auto nozares ikonām. Jaunākais "Golf" var lepoties ar nākamās paaudzes intuitīvu informācijas un izklaides sistēmu ar brīvi stāvošu stāvekrānu 12,9 collu izmērā, kā arī mākslīgā intelekta asistentu, kas izstrādāts uz "ChatGPT" bāzes. Tāpat pirmo reizi zīmola vēsturē atjaunotajam "Golf" priekšpusē ir izgaismots "Volkswagen" logotips. Modernizētais "Golf" ir pieejams arī kā tā dēvētais "plug-in" hibrīds ar ievērojamu nobraukuma distanci līdz pat 140 kilometriem ar vienu uzlādi. Auto sākumcena Latvijā ir 23 800 eiro. 

Modernizētajam "Golf" ir gan hečbeka, gan "Variant" versijas. Klienti var izvēlēties starp dažādu dzinēju un ātrumkārbu veidiem. 

Piemēram, "Golf" ir pieejams ar manuālo ātrumkārbu un diviem turbo benzīna dzinējiem (1,5 TSI), kuru jauda ir 85 kW (116 ZS) un 110 kW (150 ZS). Papildus ir pieejami divi 48V daļējā hibrīda turbo benzīna dzinēji (1,5 eTSI) ar automātisko ātrumkārbu (DSG), kas arī nodrošina 85 kW (116 ZS) un 110 kW (150 ZS) jaudu. 48V sistēma izmanto bremžu enerģijas rekuperāciju, lai uzkrātu elektroenerģiju. Pieejams arī viens dīzeļdzinējs (2,0 TDI) ar automātisko ātrumkārbu, kura jauda ir 110 kW (150 ZS).

Aptauja

Cik bieži lasi/klausies tiešsaistes mediju LASI.LV?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.