"Luminor" banka piešķīrusi vairāk nekā vienu miljonu eiro zemnieku saimniecībai "Kalves". Šīs investīcijas paredzētas jaunas tehnikas iegādei. ZS "Kalves" darbojas jau 30 gadus, regulāri investējot uzņēmējdarbības attīstībā.

Reklāma

Apsaimniekotās zemes platība darbības sākumā bija 2,4 hektāri, bet šobrīd jau sasniedz 1500 hektārus, no kuriem dīķos aptuveni 40 hektāru platībā audzē dažādas zivis. Dīķi zivju audzēšanai atrodas Krustpils novada Kūku un Variešu pagastos, kā arī Madonas novada Sāvienas pagastā. "Bankas atbalsts uzņēmumam nodrošinās iespēju attīstīt tehnisko parku un palielināt saražotās produkcijas apjomus. Esam plaša profila zemnieku saimniecība, un efektīvai uzņēmējdarbības attīstīšanai ir nepieciešama daudzveidīga un moderna tehnika," stāsta ZS "Kalves" īpašnieks Gundars Kalve. Jāatzīmē, ka šīs nav pirmās investīcijas attīstībai – jau pirms pāris gadiem "Luminor" banka uzņēmuma attīstībai bija piešķīrusi vairāk nekā 200 tūkstošus eiro akvakultūras attīstīšanai. 

"Lauksaimniecība un mežsaimniecība ir būtiskas Latvijas tautsaimniecības nozares, tiesa, ne vienkāršas, jo uzņēmējdarbības veiksme lielā mērā ir pakļauta laikapstākļiem, kurus nav iespējams ietekmēt. 

Tā kā uzņēmums nodarbojas ar ļoti dažādiem saimniekošanas veidiem, ZS "Kalves" ļoti veiksmīgi sadala riskus un ir ielikuši spēcīgu pamatu saimniecības sekmīgai tālākai attīstībai," stāsta Ilze Zoltnere, "Luminor" Korporatīvā departamenta vadītāja. Zemnieku saimniecība atrodas Krustpils novada Kūku pagastā un savu darbību sāka 1991. gadā. Gundars Kalve sabiedrībai plaši pazīstams kļuva ar to, ka bija pirmais latvietis, kurš pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā devās uz fronti aizstāvēt Ukrainu. Tāpat jāpiebilst, ka Kalve pazīstams ar to, ka 2021. gada februārī Krustpilī ar traktoru nogāza Otrā pasaules kara lielgabalu un nogremdēja to Daugavā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.