Pēc tam kad Augstākās tiesas senāts 29. septembrī noraidīja biedrības "Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība" (AKKA/LAA) kasācijas sūdzību, pēc desmit gadu pauzes spēkā stājies Konkurences padomes 2013. gadā pieņemtais lēmums, kas saka, ka AKKA/LAA ir ļaunprātīgi izmantojusi savu monopolstāvokli, piemērojot mazajiem un vidējiem veikaliem un pakalpojumu sniedzējiem par mūzikas atskaņošanu apmeklētājiem domātās telpās ievērojami augstākus tarifus, nekā tas ir Lietuvā, Igaunijā un vairumā citu ES dalībvalstu.

Reklāma

Par dominējoša stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, piemērojot netaisnīgas pārdošanas cenas, AKKA/LAA piemērots naudas sods 64,9 tūkst. eiro apmērā.

KP juridiskā departamenta direktora p. i. Andris Eglons: "Lai gan kopš KP lēmuma pieņemšanas ir pagājuši desmit gadi, būtiski, ka beidzot KP lēmums un tajā izmantotais pierādīšanas standarts ir atzīts par tiesisku. Šajā procesā ir uzsvērta pārmērīgu cenu pierādīšanas sarežģītība, vienlaikus dodot skaidrus instrumentus gan tirgum, gan iestādei, kā konstatēt, vai cenas ir pārmērīgas."

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.