Piena pārstrādes koncerns "Food Union" deviņos jaunos saldējuma veidos ieguldījis vairāk nekā 85 000 eiro. Plānots, ka ar jauno garšu saldējumiem tiks arī paplašināts eksports, īpaši uz Lietuvu, kā arī Rumāniju, Lielbritāniju, Īriju, Poliju, kā arī uz Uzbekistānu un Irāku. "Jauno garšu izstrādes procesā ņēmām vērā šīs sezonas aktuālākās saldējumu tendences. Īpaši pieprasītas šobrīd ir saldējumu receptes ar nostalģiskām garšām, piemēram, marmelādi un vafelēm.

Par stabilu nišu kļuvuši saldējumi bez laktozes, kā arī sulu saldējumi. Modē atgriezušies neordināras formas saldējumi, piemēram, ar glazētu "cepurīti" vai savīti ap kociņu. Būtisks ir arī videi draudzīgs iepakojums, kura sastāvā ir 50% bioloģiskas izcelsmes materiāli, kas palīdz samazināt plastmasas atkritumu apjomu, produkta ražošanā radītās oglekļa emisijas un piešķir saldējuma zīmoliem papildu vērtību," norāda "Food Union" mārketinga vadītāja un valdes locekle Latvijā Ieva Lejniece.

Viņa arī informē, ka šosezon zīmolam "Pols" radītas divas garšas lielajā vafelē – "Banāns un šokolāde" un "Kraukšķu zemene", trīs garšas 800 mililitru iepakojumā – "Pols želejkonfekte", "Pols vafeļu kraukšķi" un "Pols kraukšķīgā šokolāde", kā arī zemeņu garša saldējumam "Pols" uz kociņa. Savukārt zīmolam "Jungle Pop" izveidots vegānu saldējums ar ābolu limonādes garšu un divi piena saldējumi ar ananasu–banānu garšu un arbūza–melones garšu.

"Food Union" grupā ietilpst Latvijas uzņēmumi "Valmieras piens" un "Rīgas piena kombināts", saldējuma ražotājs Igaunijā "Premia", saldējuma ražotājs Dānijā "Premier Is" un saldējuma izplatītājs "Hjem Is", saldējuma ražotājs Norvēģijā "Isbjrn Is", saldējuma ražotājs Rumānijā "Alpin57Lux", kā arī divas piena produktu un bērnu pārtikas ražotnes Ķīnā. Koncerna lielākais akcionārs ir Andrejs Beshmeļņickis.