Tātad sākumam vajadzēs kādu naktinieku, nēģa gabalu vai kādu sīkzivtiņu. Nākamais solis būtu atrast točku, kur tikt pie vēdzeles, un tad tikai to noķert.

Protams, tad ņemam kilogramīgu skaistuli, izfilējam un griežam gabalos.

Ņemam sīpolu vai divus, griežam, kā nu katram gribas – ripās vai kubiņos.

Visu sagatavojam, liekam karsēties pannu. Uz karstas pannas metam zivs gabalus un apcepam no abām pusēm aptuveni 2 min katru pusi. Zivi izņemam no pannas, apcepinām sīpolus, kā nu kuram tīk, es tā, ka kļūst nedaudz zeltaini.

Liekam atpakaļ zivi pannā, pārlejam aptuveni 300 ml saldā krējuma, nogriežam mazu liesmu, liekam vāku un sutinām 10–15 min.

Garšvielas pievienojam pēc paša vēlēšanās.

Es izmantoju:

  • 1 lielais sīpols (jo sievai sīpols nav tas mīļākais ēdiens)
  • Šķipsniņa diļļu
  • 1–2 ķiploka daiviņas
  • Citronpipari
  • Pētersīlis
  • Sāls
  • Var pievienot arī kādu lociņu.

Pasniedz kopā ar vārītiem makaroniem/rīsiem, bet tas jau pēc paša vēlēšanās.

Labu apetīti!

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.