Ja garšo pašcepta mīksta maize, tad kabaču maize būs labs papildinājums tavām maizes receptēm.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 250 g kabaču mīkstuma
  • 2 olas
  • 125 ml saulespuķu eļļas
  • 250 g pūdercukura
  • 1/2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 375 g pašbriestošu miltu
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 60 g valriekstu vai pekanriekstu (maigākai garšai)

Pagatavošana

  1. Kabaču mīkstumu bez mizas un sēklām sarīvē skaidiņās uz rupjās dārzeņu rīves. Kabaču skaidiņas saber sietā, nedaudz noslogo uz 30 minūtēm.
  2. Olas iesit bļodā un viegli saputo. Pievieno eļļu, cukuru, vaniļas cukuru, kabaču skaidiņas un visu viegli samaisa.
  3. Lielā bļodā iesijā miltus, kanēli, sāli. Vidū izveido bedri, tajā ielej kabaču maisījumu. Iemaisa sasmalcinātus riekstus.
  4. Gareno kēksa formu ietauko, lej cukīni mīklu, virsu nolīdzina. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C un cepeškrāsnī liek cepties formu ar mīklu. Cep 50 minūtes, tad pārbauda gatavību ar koka iesmiņu. Ja iesmiņu izņem no klaipa un tas nav aplipis ar mīklu, tad maize ir gatava. Ja pie iesmiņa ir pielipusi mīkla, tad tā jāturpina cept.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.