Skābētu kāpostu zupas mistika - ar katru sildīšanu tā kļūs gardāka. Tumīgumam līdz ar kāpostiem var pievienot grūbas. Skābētu kāpostu zupa sader ar sīpoliem, ķiplokiem, melnajiem pipariem, papriku, čili, laurlapām, baziliku, kadiķogām un majorānu.

Reklāma

Skābo kāpostu zupa

Skābu kāpostu zupa.

Sastāvdaļas

  • 1 kg skābētu kāpostu
  • 1 kg kakla karbonādes
  • mazi kartupelīši ar mizu
  • skābais krējums

Pagatavošana

Katlā ielej 1,5 litrus ūdens, uzvāra un tikai tad liek gabalos sagrieztu kakla karbonādi, lauru lapas, melno piparu graudus, nedaudz sāls. Vāra, līdz gaļa mīksta. To izņem no katla, bet vārīties liek skābētos kāpostus. 

Skābi kāposti.

Kad kāposti sasnieguši stadiju, kad ir labi sakožami, bet mazliet kraukšķīgi, zupai pievieno saplucinātus gaļas gabaliņus.

Ja skābētie kāposti gadījušies ļoti skābi, tiem pārlej nedaudz šķidruma un sutina, ik pa laikam pievienojot vēl ūdeni.

Zupu pasniedz ar atsevišķi uzvārītiem un apceptiem kartupeļiem un skābo krējumu. Virumā iemet arī pa kādai dzērvenei.

Skābo kāpostu zupa (ar kūpinātu gaļu)

Skābu kāpostu zupa ar kūpinātu gaļu.

Sastāvdaļas

  • 700 g kūpinātu ribiņu
  • 500 g skābētu kāpostu
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • pāris lauru lapu
  • melno piparu graudi
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

Ribiņas sagriež mazākos gabalos, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un uzvāra. Nosmeļ putas. Pievieno lauru lapas, melnos piparus (var arī smaržīgos), sāli (ja ribiņas sāļas, to nevajadzēs) un vāra.

Pannā sakarsētā eļļā apcep sīki sagrieztus sīpolus un sarīvētus burkānus.

Skābētos kāpostus ieliek sietiņā, lai notek sula. Ar to varēs regulēt zupas skābumu.

Kad gaļa nāk nost no kauliem, to izņem no katla. Atkaulo, smalki sagriež.

Katlā liek kāpostus (var pirms tam mazliet sasmalcināt, ja gadījušies gari sarīvēti), burkānus ar sīpoliem. Vārīšanas ilgums atkarīgs no kāpostiem – kad tie mīksti, zupa ir gatava. Pievieno sagriezto gaļu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.