XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII deju svētku biļešu tirdzniecība pakāpeniski sāksies no 15. maija, savukārt biļetes iepriekšējā rezervācijā, tostarp kasēs, varēs izpirkt no 22. maija. Sākotnēji biļešu tirdzniecība paredzēta tikai tiešsaistē. No 22. maija biļetes būs iespēja iegādāties arī kasēs, informē Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC).

Dziesmu un deju svētki
Dziesmu un deju svētki

Svētku izpilddirektore Daina Markova teic, ka uz Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem publiskajā tirdzniecībā nonāks aptuveni 130 000 biļešu. Biļešu cenas uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem būs amplitūdā no pieciem līdz 100 eiro.

Plānotā biļešu tirdzniecības gaita paredz, ka no 15. maija biļetes internetā būs iespējams iegādāties uz 15 notikumiem, tostarp garīgās mūzikas koncertu, diriģentu kora koncertu "Diriģents", vietas tribīnē svētku gājiena laikā, svētku atklāšanas koncertu, vokālo ansambļu mūsdienu mūzikas koncertu "Skaņu portreti", vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncertu "Dievs. Daba. Cilvēks", bērnu un jauniešu vokālo ansambļu koncertu "Es vēlos sev ko pastāstīt", pūtēju orķestru lielkoncertu "Laiks iet pāri" un pūtēju orķestru latviešu mūzikas koncertu "Partitūra svētkiem", kokļu mūzikas lielkoncertu "Laika upe" un nakts koncertiem – "Gaismas dārzs" un "Nakts dziesma", mazākumtautību kolektīvu koncertu "Saules dziesmas audeklā", vokāli simfoniskās mūzikas koncertu "Šūpulis", tautas tērpu skati "Mēnesnīcā" un tautas mūzikas koncertu "Trejdeviņi spēlmanīši".

No 17. maija pircējiem interneta tirdzniecībā būs pieejamas biļetes uz deju koncertiem: lielkoncertu "Balts" "Arēnā Rīga" un lieluzvedumu "Mūžīgais dzinējs" Daugavas stadionā.

No 19. maija tirdzniecībā internetā būs pieejamas biļetes uz koru lielkoncertu "Tīrums" un tā ģenerālmēģinājumu, noslēguma koncertu "Kopā augšup" un tā ģenerālmēģinājumu, kā arī Sadziedāšanās nakti.

No 22. maija biļetes būs iespēja iegādāties arī kasēs, kā arī būs iespēja izpirkt biļetes iepriekšējā rezervācijā.

No 12. jūnija varēs izpirkt iepriekšējā rezervācijā pieteiktās biļetes, kas netiks izpirktas.

Vienā pirkuma reizē uz vienu pasākumu varēs iegādāties ne vairāk kā četras biļetes.

Dziesmu un deju svētku dalībniekiem būs iespēja bez maksas apmeklēt atklāšanas koncertu, tautas lietišķās mākslas izstādi "Mēnesnīcā", pūtēju orķestru lielkoncertu "Laiks iet pāri" un zaļumballi, koru lielkoncertu "Tīrums. Dziesmas ceļš" un tā ģenerālmēģinājumu (stāvvietās), noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumu (stāvvietās) un noslēguma koncertu "Kopā augšup" (stāvvietās), kā arī Sadziedāšanās nakti.

Dziesmu un deju svētki

Teju 41 000 dalībnieku bija iespēja iepriekšējā rezervācijā izpirkšanai pieteikties vienai biļetei uz savas nozares svētku koncertu, pieteicās teju 33 000 dalībnieku. Šīs biļetes dalībniekiem būs iespēja izpirkt no 22. maija līdz 4. jūnijam.

Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecību nodrošinās SIA "Biļešu paradīze".