Viens no ātriem veidiem, kā pagatavot vistas fileju. Sātīgumu ēdienam piešķirs pievienotās pupiņas.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 250 g vistas filejas
  • 1 zaļā paprika
  • 1 sarkanais sīpols
  • 400 g konservētu pupiņu
  • 100 g vistas buljona (kubiņš+ūdens)
  • 2 ēdamkarotes tomātu biezeņa
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1 tējkarote sasmalcinātu ķimeņu
  • čili garšviela
  • sāls

Pagatavošana

Vokpannā vai lielā parastā pannā uzkarsē eļļu. Vistas gabaliņus nedaudz apcep un izņem no pannas. Sīpolus notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Papriku noskalo, pārgriež, izņem sēklotni un sagriež strēmelītēs. 

Sagriezto papriku un sīpolu nedaudz apbrūnina pannā sakarsētā eļļā. Pievieno vistas gabaliņus, čili un ķimenes. Pielej vistas buljonu, pieliek tomātu biezeni un vāra 5 minūtes. Pupiņas notecina un pieliek vistai. Ēdienu kārtīgi uzkarsē. Pieber sāli un, ja vēlas, vēl nedaudz čili garšvielas.

Pasniedz ar vārītiem rīsiem.

Padomi vistas pagatavošanā

  • Vistu pirms gatavošanas no iekšpuses un ārpuses ierīvē ar citronu – gaļa kļūst sulīgāka, maigāka un baltāka.
  • Vistas gaļas ēdienu garšu var uzlabot, pievienojot citronu, sinepes vai rīvētu sieru.
  • Vistas gaļa sader ar ķiplokiem, timiānu, rozmarīnu, raudeni, koriandru, kariju un paprikas pulveri.
  • Sautējot gaļu kopā ar skābiem produktiem, piemēram, tomātiem, tomātu biezeni, skābētiem kāpostiem, žāvētiem augļiem, gaļa izsautējas ātrāk, ir mīksta, sulīga.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.