Biezpienmaizes var gatavot dažādi – pievienojot mīklai mannu, mazos makaroniņus, kombinējot ar saldo un skābo krējumu, lai sulīgākas, ar rozīnēm vai to vietā pieberot kaltētas upenes, dzērvenes, ķiršus. Šoreiz - klasiska un pārbaudīta recepte.

Sastāvdaļas

Smilšu mīklas pamatnei:

  • 300 g kviešu miltu
  • 150 g sviesta
  • 90 g cukura
  • ēdamkarote skābā krējuma
  • ¼ tējkarotes sodas

Biezpiena masai:

  • 800 g biezpiena
  • 150 g cukura
  • 150 g rozīņu
  • 4 olas
  • 50 g kviešu miltu

Pagatavošana

Vispirms pagatavo mīklu – miltos ieberž sviestu, pieliek pārējās sastāvdaļas un mīca, līdz izveidojas viendabīga masa. To ietin pārtikas plēvē un noliek ledusskapī uz 20  minūtēm. 

Pa to laiku sagatavo biezpiena masu – gaļasmašīnā izmaļ biezpienu, olas saputo ar cukuru, pēc tam masā iecilā kviešu miltus. Pievieno rozīnes un izmaisa. 

Ja biezpiens ir sauss, pievieno pāris ēdamkarošu skābā krējuma, lai maizīte sulīgāka, citādi tā var izcepties drupana.

Pannā ieklāj cepampapīru. Mīklu izrullē, liek pannā, izlīdzina un sadursta ar dakšiņu. Ar karoti liek biezpiena masu un izlīdzina. Cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni vienu stundu, kamēr virsa ir zeltaini brūna.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.