Batātes jeb saldos kartupeļus var cept, gatavot sautējumus, karijus, plācenīšus, pievienot zupām un salātiem, no tiem iespējams pagatavot pat desertus. Batāte piešķir ēdieniem skaistu oranžu nokrāsu, viegli saldenu garšu un tumīgumu. Iedvesmai - batāte ar ceptu zivi.

Sastāvdaļas

  • 1 batāte
  • 300 g laša vai citas zivs filejas
  • olīveļļa cepšanai
  • citrona sula
  • sāls, pipari
  • Salātiem:
  • zaļo salātu lapas
  • 1 tomāts
  • 1 gurķis
  • 4–5 redīsi
  • 1 tējkarote olīveļļas
  • 1 tējkarote balzametiķa

Pagatavošana

Batāti sagriež salmiņos, kārto uz pannas, kurā ieklāts cepampapīrs. Uzbārsta sāli, uzslaka nedaudz olīveļļas. Batātēm blakus liek zivs fileju, tai uzbārsta sāli, piparus, uzslaka citrona sulu. 

Cep cepeškrāsnī 200 grādos 10–15 minūtes.

Salātiem saplūkā salātu lapas, sagriež tomātus, gurķus un redīsus, pārlej olīveļļu un balzametiķi, samaisa.

Batātes.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.