Valdība otrdien Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretāra amatā apstiprināja līdzšinējo Valsts prezidenta padomnieku nacionālās drošības jautājumos Aivaru Puriņu.

A. Puriņš bija uzvarējis konkursā uz minēto amatu. Saskaņā ar valdības lēmumu Puriņš amatā tiks iecelts ar 29. aprīli.

No 2019. līdz 2023. gadam Puriņš bija aizsardzības padomnieks Latvijas pārstāvniecībā NATO, Aizsardzības ministrijas pārstāvju NATO un ES nodaļas vadītājs. Pirms tam strādājis Aizsardzības ministrijā, Ārlietu ministrijā un citos amatos. A. Puriņam ir Lielbritānijas Kranfīldas Universitātes maģistra grāds globālajā drošībā, kā arī viņš ir absolvējis Latvijas Universitāti, iegūstot maģistra un bakalaura grādu ekonomikā. Pabeidzis Baltijas Aizsardzības koledžas augstākās vadības studiju kursu.

A. Puriņš, uzrunājot ministrus valdības sēdē, pauda, ka savā darbā izcels trīs prioritātes – Latvijas aizsardzības spēju stiprināšanu, atbalstu Ukrainai un sabiedroto uzņemšanas spēju attīstīšanu.

Jāatgādina, ka pērn neilgi pirms gadumijas ilggadējais ministrijas ierēdnis Jānis Garisons paziņoja, ka pametīs AM valsts sekretāra amatu. Lēmums tika pamatots ar plašāk neizskaidrotām "viedokļu atšķirībām" ar aizsardzības ministru Andri Sprūdu ("Progresīvie").

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.