Eiropas lidostās vasaras lidojumu saraksti ierasti spēkā stājas līdz ar pāreju uz vasaras laiku. Šogad tas notika naktī no 30. uz 31. martu un RIX Rīgas lidosta informē par jauniem lidojumu maršrutiem – tagad no Rīgas lidostas var doties ceļojumos uz kopumā 105 tiešo lidojumu galamērķiem.

Gaidāmi arī vairāki jauni lidojumu maršruti uz pieprasītiem atpūtas galamērķiem Eiropas dienvidos, kā arī palielinājusies savienojamība ar Balkānu reģionu. RIX Rīgas lidosta līdz ar vasaras sezonas sākumu kļuvusi par aviokompānijas "Norwegian" bāzes lidostu, savukārt lidostā strādājošo aviokompāniju klāstu no rudens papildināšot jauna aviokompānija "flydubai".

Lielāko jaunumu klāstu vasaras lidojumiem no Rīgas piedāvā nacionālā aviokompānija "Air Baltic", kas aprīļa nogalē atklās lidojumus uz Ļubļanu, bet maija pirmajā nedēļā – uz Tirānu, Sofiju, Skopji, Kišiņevu un Prištinu. 

Savukārt oktobra beigās līdz ar nākamo ziemas sezonu "Air Baltic" uzsāks regulāros lidojumus uz Madeiru, uz kurieni iepriekš no Rīgas bijuši pieejami tikai čartera lidojumi.

Līdz ar bāzes atvēršanu tiešo lidojumu maršrutu tīklu no Rīgas lidostas palielinās aviokompānija "Norwegian", papildus jau iecienītajiem lidojumiem uz Oslo, Stokholmu, Kopenhāgenu un Tronheimu piedāvājot tiešos lidojumus arī uz atpūtas galamērķiem Tivatu un Korfu.

Aviokompānija "British Airways" pēc labi aizvadītas ziemas arī vasarā turpināšot lidojumus starp Rīgu un Hītrovas lidostu Londonā. Rīgas lidostā strādājošajām aviokompānijām no oktobra pievienosies "flydubai", kas trīs reizes nedēļā piedāvās ceļotājiem lidojumus starp Rīgu un Dubaiju. Līdz ar to Rīgas lidostā strādās 21 aviokompānija, nodrošinot tiešos savienojumus ar 44 pasaules valstīm.

Kopumā regulāro un čartera lidojumu apjoms, salīdzinot ar iepriekšējā gada vasaras sezonu, Rīgas lidostā pieaugšot par pieciem procentiem, aviokompānijām ik nedēļu veicot līdz 1200 pasažieru lidojumus.

"Air Baltic" lidojumu frekvence palielināsies par 16 izlidojošiem reisiem nedēļā, ko galvenokārt nodrošinās jaunie galamērķi. 

Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair" šovasar dubultos lidojumu skaitu maršrutā Rīga–Stokholma no sešiem līdz 12 reisiem nedēļā, kā arī palielināšot lidojumu biežumu uz Dublinu, Krakovu un Romu.

Viens no visvairāk aizpildītajiem lidojumu maršrutiem no RIX Rīgas lidostas parasti esot "Uzbekistan Airways" aviokompānijas reiss starp Rīgu un Taškentu. Tādēļ šovasar šajā maršrutā līdzšinējo trīs reisu nedēļā vietā būšot jau četri lidojumi. Par diviem pieaugšot arī Polijas aviokompānijas "LOT" izpildīto reisu skaits no Rīgas uz Varšavu (16 reizes nedēļā), un arī "Lufthansa" līdzšinējo 14 reisu vietā starp Rīgu un Frankfurti piedāvās 16 reisus.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.