Pirmā – nu jau septīto gadu pēc kārtas – bija pie lielveikala "Mols". Otrā būs šajā sestdienā: "Elektro auto". Pie cita lielveikala – "Spice".

Reklāma

Nu ļoti jau centās pēdējā augusta diena šos svētkus sabojāt. Starta laikā gāza kā ar spaiņiem. Domājat, stihija motorkāros apturēja? Nekā. Šie nav apturami. Gan zem lietussargiem (vēja skaisti locītiem), gan no saviem bagāžniekiem sēņošanas un makšķerēšanas apmetņus izvilkuši, gan tāpat vasaras krekliņos: visi gribēja redzēt un testa braucienam pierakstīties, pirms izveidojusies gara rinda.

Iepazīt ko neredzētu

Varens šis magnēts. Un dažādi pievilcības punkti. Man, piemēram, viens no interesantākajiem likās "moto-auto" (apzīmējums, ko lietoja pasākuma audiodiriģents Pauls Timrots) "Citroen AMI". Gan pats pilsētas pārvietošanās rīks, gan publikas sarunas ap to.

Maziņš jau dikti... Tā viņa (visai prāva dāma) teica pirms veiksmīga un nemaz ne sevišķi grūtā iekāpšanas mēģinājuma. Un pēc slaloma vēl slavēja lielisko apkārtnes pārskatāmību un vieglās stūres reakcijas testa slalomā.

Nu veikls jau nu gan... Tā savu sprintu komentēja sportisks jauneklis, kura sapņu elks ir kaut kur no BMW plauktiem. Vien konsultanta Guntara Pulsa atbilde uz jautājumu par maksimālo ātrumu (45 km/h) viņu prom aizdzina. – Neiešu taču visiem pa kājām maisīties... Un aizgāja par to cenu (ap 10 000 eiro) kādu iesirmu trīslitru spridzekli Rumbulā pirkt.

Kas vēl šeit interesants? Katram savs. Izteiktus favorītus nemana. Manu gaitu uz garāku brīdi aptur agrāk neredzēts uzraksts uz dūšīga melna pikapa vāka – "FOTON". Kas tu tāds esi? Izrādās – ķīnietis. Lai gan šo faktu, ar kuru pērnajā "Mola" izstādē skaļi rotājās un greznojās pirmie austrumzemes pikapu tirgotāji (citas markas) no "Auto ringa", "Foton" pārstāvis "AT Baltic" neuzsver. 

Laikam jau mācās no "Auto Ringa" neveiksmes, kuram šos visādi interesantos un pat gluži labi braucošos "Made in China" plaši palaist latvju ceļos tā arī neizdevās. 

Ar interesi sekosim jaunuma turpmākajām gaitām. Izplatītāja mājaslapā lasāmais liecina, ka šo pikapu cenas ir par dažiem tūkstošiem zemākas nekā pie mums pašlaik populārākajiem.

Kas vēl? Saulīte pusdienlaikā uzspīdēja. Bet vēl vairāk par to raibas publikas pulcēšanos veicināja drifta šovs – skaļš, kūpošs, bet nez vai jaunu auto pārdošanu un satiksmes drošību veicinošs.

Varēs iemēģināt elektriskos

"Mola" autodiena tātad bija jau septīto gadu, bet Latvijas e-auto konkurss ir jaunums. Elektrisko auto dienā pie "Spices" apmeklētājiem būs iespēja doties testa braucienos ar kādu no 28 "Latvijas E-auto 2024/25" konkursā pieteiktajiem auto, kā arī iepazīties ar jaunākajām elektrisko transportlīdzekļu tehnoloģijām elektroauto izstādē.

No plkst. 11.00 līdz 17.00 norisināsies dažādas aktivitātes gan lieliem, gan maziem iekštelpās un ārpusē – autostāvvietas atjaunotajā "A" zonā. Ikviens varēs piedalīties balsojumā par savu elektroauto simpātiju un arī laimēt balvas. Savukārt izstādē "Pielaiko elektromobilitāti!" varēs apskatīt un izmēģināt dažādu veidu elektriskos transportlīdzekļus, sākot no elektriskā skrejriteņa līdz pat elektriskajam kravas auto.

Aptauja

Cik bieži lasi/klausies tiešsaistes mediju LASI.LV?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.