Lai arī pieejams dažādu veidu sāls, aromatizētais ēdienam piešķir savdabību un oriģinalitāti. Mazā, skaistā trauciņā tas var būt arī lieliska dāvana. Aromatizēšanai vispiemērotākais ir rupjais akmens un jūras sāls.

Reklāma

Rozmarīna un citronu sāls

Rozmarīna un citronu sāls.

Ar smalku rīvi norīvē citrona dzelteno miziņas slāni, tad to izber uz cepampapīra un izžāvē. Piestā saberž 5 daļas sāls, 2 daļas žāvēta rozmarīna un 3 daļas norīvētās un izkaltētās citronu miziņas. Uzglabā hermētiski noslēgtā traukā sausā vietā.

Lieliski sader ar zivju ēdieniem.

Seleriju sāls

Seleriju sāls.

Selerijas sakni nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Sajauc ar tādu pašu daudzumu sāls. Rūpīgi saberž, saber noslēgtā traukā un trīs dienas atstāj ledusskapī. 

Pēc tam izber uz cepampapīra un divas stundas žāvē cepeškrāsnī 110 °C temperatūrā, līdz selerija kļūst kraukšķīga. Tad sāli saber hermētiski noslēgtā traukā un uzglabā sausā vietā. Pirms lietošanas saberž piestā.

Šo sāli lieto olu, cūkas un putnu gaļas ēdienu, arī buljonu garšas bagātināšanai.

Lavandas sāls

Lavandas sāls.

Sajauc 5 daļas sāls, 2 daļas žāvētu lavandas ziedu un 1 daļu žāvēta rozmarīna. Visu saberž piestā. Uzglabā hermētiski noslēgtā traukā sausā vietā.

Labi sader ar pašgatavotām šokolādes konfektēm. 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.