Šajā receptē var darīt arī tā, ka cepeškrāsnī izcep veselu karbonādes gabalu, tad to sagriež šķēlēs un virsū uzliek tomātu un garšaugu maisījumu.


Reklāma

Sastāvdaļas 4 personām



  • 400 g cūkas karbonādes

  • 2–3 burkāni

  • 2–3 tomāti

  • 2 sīpoli

  • 1–2 ķiploka daiviņas

  • 2 selerijas zariņi

  • 2 ēdamkarotes augu eļļas cepšanai

  • 200 ml baltvīna

  • 1 tējkarote sāls

  • pustējkarote maltu melno piparu

  • 1 ēdamkarote sasmalcinātu pētersīļu

  • 1 tējkarote rozmarīna

  • 1 tējkarote kaltēta bazilika

  • pustējkarote salvijas

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas 
salātiem


Pagatavošana

Sīpolus un ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina. Notīra burkānus un sagriež gareniski plānās sloksnēs. Noskalo un sagriež seleriju. 

Visus apcep dziļā pannā sakarsētā eļļā. Pielej vīnu. 

Karbonādes gabalus apcep pannā sakarsētā eļļā aptuveni 3 minūtes no katras puses. Uzkaisa sāli un piparus. Gaļu liek uz dārzeņiem un sautē 5–10 minūtes.


Tomātus sagriež kubiņos un sajauc ar rozmarīna, salvijas, bazilika un pētersīļu maisījumu. Pievieno olīveļļu un samaisa. Uz katra karbonādes gabala liek sagatavoto tomātu un garšaugu maisījumu. 


Pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem.


Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.