Zupas pirmsākumi atbilstoši pamatproduktam ķirbim ir no Meksikas. Ziemā šo zupu pasniedz ar tortiljas čipsiem, kuri pārkaisīti ar rīvētu sieru vai nedaudz čili pulvera. Savukārt vasarā to ēd ar sasmalcinātiem kinzas zaļumiem un sasmalcinātiem apelsīna gabaliņiem.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 20 g sviesta
  • 1 sīpols
  • 400 g ķirbja mīkstuma
  • 400 ml vistas buljona
  • 400 ml piena
  • 50 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 5–7 ēdamkarotes kečupa
  • 3 krustnagliņas
  • 1 ēdamkarote cukura
  • Sāls
  • 4 tortiljas

Pagatavošana

  1. Ķirbi bez sēklām un mizām sagriež gabalos, pārlej ar ūdeni un izsautē mīkstu.
  2. Sīpolu sasmalcina, katlā uzkarsē sviestu un cep sasmalcināto sīpolu, līdz tas ir zeltains. Sīpolam pārlej verdošu buljonu, pievieno sautēto ķirbi, pienu, krustnagliņas, cukuru un sāli. Visas sastāvdaļas samaisa, zupu atkal uzvāra un turpina karsēt uz lēnas uguns vēl 15 minūtes.
  3. Zupu sablendē vai izberž caur sietu. Pievieno saldo krējumu un samaisa.
  4. Tortiljas sagriež 12 daļās un apgrauzdē uz karstas pannas. Karsto ķirbja biezzupu lej šķīvjos un atsevišķi pasniedz ar tortiljas čipsiem.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.