Ne tikai ziemas, bet arī vasaras dzērienos piparmētra ieņēmusi nozīmīgu vietu – no glāzes dekorējuma līdz atspirdzinošai vasaras garša

Reklāma

Dārzu saimnieki zina, ka ieaugusies piparmētra var kļūt par gārsai līdzīgu nezāli – ātri augošu un grūti izskaužamu. To ieteicams audzēt konteineros vai ierobežotā vietā, piemēram, paaugstinātā dobē. 

Taču arī dzīvoklī var izaudzēt svaigu piparmētru. Lai nebūtu jāpārmaksā par pāris zariņiem plastmasas iepakojumā, ciemojoties pie paziņām laukos, palūdz pāris zariņu piparmētras. 

No kātiņiem norauj apakšējās lapas un ievieto stikla glāzē uz palodzes. 

Jau pēc pāris dienām būs redzamas pirmās saknītes, bet pēc divām nedēļām piparmētra ir gatava pārstādīšanai augsnē. 

Reizi pāris dienās ūdens glāzē jānomaina – veco ūdeni var izmantot citu augu apliešanai. Piparmētru var pārstādīt veikalā nopirktā podiņā vai izmantot izlietota krējuma trauciņu, kam apakšā izdurti caurumi. Ar pavisam nelielām rūpēm iegūts veselīgs stāds. 

Piparmētra regulāri jāapgriež. Nogrieztās lapas var sasaldēt vai izžāvēt tējai.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.